modyfikacja loga - prosze o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
turli
Początkujący
|
Wysłany: 5 Styczeń 2007, 19:58 modyfikacja loga - prosze o pomoc
|
|
|
Witam,
Mam taki problem. Od razu zaznaczam, ze na grafice wektorowej malo sie znam, wiec oco w tym chodzi ale obslugiwac corela zbytnio nie umiem.
Potrzebuje miec llogo, takie jak mam w ponizszym rastrowym pliku zrobione w postaci wektortow.
logo rastrowe
Otrzymalem logo w wersji wektorowej, ale niestety nie jest ono identyczne z moim wzorem.
logo wektorowe
Czy moglby mi ktos powiedziec jak w tym logo wektorowym moge rozgrupowac elementy aby moc kazdy z nich pojedynczo modyfikowac, zmieniac kolor?
Nie wiem rowniez jak wypelnic te "luki" widac to gdy porowna sie plik wektorowy z tym moim rastrem.
Gdyby ktos moglby mi udzielic kilka wskazowek, a moze nawet pomoc w tej przerobce to bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
roland
Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 6 Styczeń 2007, 11:11
|
|
|
Aby rozgrupować obiekty, wybierz: Rozmieszczenie > Rozdziel wszystkie grupy.
Zrobiłem szybkie trasowanie na podstawie Twojego rysunku rastrowego. Oczywiście wyraźnie wyszło "schodkowanie", ale może coś takiego Ci już wystarczy. Niestety uzyskanie dokładniejszego wyniku wymaga już ręcznej zabawy. |
|
|
|
|
turli
Początkujący
|
Wysłany: 6 Styczeń 2007, 19:36
|
|
|
dzieki za pomoc. W sumie udalo mi sie rozgrupowac tak jak chcialam i usunalem te luki ktore byly w srodku poprzez eliminacje nie ktorych wezlow.
Jesli chodzi o trasowanie to robilem to wczesniej ale za chiny nie potrafilem tego pozniej ponaprawiac. |
|
|
|
|
|