Od soczewi do soczewki |
Autor |
Wiadomość |
Bunch
Ekspert
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 700 Skąd: Nieważne skąd
|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 01:39 Od soczewi do soczewki
|
|
|
Jak sprawić aby jedne z obiektów były np. czarno białe, ale ostatni obiekt w kolorze (aby jego moc soczewki nie objęła)?
Rozumiecie mnie?
Inna metodą nie mogę tego zrobić (np. złączyć wszystkie próćz jednego ręcznie i sprawić by wszystkie elementy po kolei były czarne. Ponieważ na niektórych mam ustawione te "dodawanie" , "odejmowanie" itd - aby pojawił się sam czarny kontur. Więc gdy wszystkie obiekty złączam to wtedy ten atrybut przepada)
OBIEKTY:
Soczewka: czarno-biały kolor
[Obiekt jakiś tam]
[Obiekt jakiś tam]
[Obiekt jakiś tam]
[Obiekt jakiś tam]
[Obiekt jakiś tam]
-co tu wstawić za soczewkę aby "zatrzymać" tą u góry? Chce aby obiekt niżej był już kolorowy
[Obiekt jakiś tam]
Tło |
|
|
|
|
Highflyer
Praktyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 20 Sierpień 2009, 11:11
|
|
|
Ustawic kolorowy obiekt na gorze (pierwszy plan;). Chyba, ze nie o to chodzi. Nie rozumiem za bardzo pytania, mozesz wyjasnic bardziej. |
|
|
|
|
Bunch
Ekspert
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 700 Skąd: Nieważne skąd
|
Wysłany: 6 Wrzesień 2009, 14:16
|
|
|
Ale jak ustawię kolorowy obiekt nad soczewką to wyjdzie nad inne obiekty, a tak komponuje mi się tak jak tego chcę. Więc jak to zrobić? |
|
|
|
|
Highflyer
Praktyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 08:40
|
|
|
Hmm, to moze sprobuj go wykadrowac na sposob. W dokerze obiekty kliknij na prawo od "oka" przy danym obiekcie, pokaze sie spinacz. Spowoduje to, ze obiekt "nad" zostanie przyciety do krawedzi obiektu "pod". Oczywiscie pod warunkiem ze sie nakladaja na siebie:) |
|
|
|
|
|