|
corel R.A.V.E. odpowiednik w Corel x3 |
| Autor |
Wiadomość |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 9 Listopad 2009, 23:07 corel R.A.V.E. odpowiednik w Corel x3
|
|
|
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=1704 chciałbym wykonać coś podobnego ale nie wiem jak mam to wykonać w pakiecie CorelDrawX3 nie ma RAVE tak jak w wersji 12...
wie może ktoś jak to zrobić za pomocą X3?? |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 10 Listopad 2009, 11:50
|
|
|
Mozna to zrobic bez Corel R.A.V.E.
W CorelDRAW jest taka sama funkacja metamorfozy jak w R.A.V.E.
Brakuje tylko opcji tworzenia animacji z tej metamorfozy, wiec ten etap juz trzeba zrobic na piechote rozdzielajac elementy wchodzace w sklad metamorfozy i tworzac z tego ulozone w odpowiedniej kolejnosci klatki filmu (pojedynczo zapisane gify) np: w Photo Paint.
Ta metamorfoza sklada sie bodaj z 22 klatek (rys. 1 przechodzi w rys. 2) po czym jest odtwarzana w odwrotnej kolejnosci (rys. 2 przechodzi do rys. 1) co tez mozna ustawic w PP, nie robiac juz kolejnej metamorfozy w Draw.
pozdr. |
|
|
|
 |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 12 Listopad 2009, 12:42
|
|
|
| to jak to zrobić w corelu? a i czy jest możliwość zakupienia lub ściągniecia osobno tego RAVE ?? |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 12 Listopad 2009, 16:08
|
|
|
R.A.V.E byl w pakiecie Corela od wersji 10 do 12, i chyba (nie jestem pewny) ale wydaje mi sie ze widzialem ten program tez osobno w wersji pudelkowej bodaj 2.0 na stronie jakiegos sklepu internetowego tyle ze to bylo wieki temu...
Byc moze mozliwy jest jakis downgrade, ale nie wiem w pomocy tech. Corela moze cos beda wiedziec.
W CorelDRAW i Photo-Paint mozna to zrobic tak jak wyzej opisalem - chyba ze z X3 z Photo-Painta tez usunieto mozliwosc robienia animowanych grafik. Wiec wtedy PP mozna zamienic na cos innego, jest troche takich programow nawet darmowych np: Gimp.
pozdr.
EDIT:
Widzialem go w jednym sklepie (wersja 2), w cenie dosc niskiej niecale 20 $, nie wiem co to za sklep bo ceny sa very cheap poszukaj w google moze cos znajdziesz jeszcze. |
|
|
|
 |
|
|