|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
przerysowanie elementów |
Autor |
Wiadomość |
lamer90
Początkujący
|
Wysłany: 20 Styczeń 2010, 14:24 przerysowanie elementów
|
|
|
Witam wszystkich,
Jako, że to mój pierwszy post przepraszam jeśli umieściłem w nieodpowiednim dziale. Jestem właściwie kompletnie zielony z corela, a do jutra muszę nauczyć się kilku podstawowych rzeczy. W załączniku jest wizytówka w formacie jpg. Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić identyczną(przerysować) w corelu, jakimi narzędziami się posługiwać. Czy moge normalnie skopiować zdjęcie do corela i obrysować (czym?) kontury elementów graficznych. Wiem, że dla większości jest to banał, ja niestyty miałem z corela 2 zajęcia na których nikt nam nie powiedział ani słowa o tym jak pewne rzeczy najlepiej wykonywać dlatego byłbym wdzięczny za rozpisanie tego w miarę dokładnie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Jak ktoś woli to można na priv lub gg. 6834777 (będę koło 19)
Bez tytułu.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 325 raz(y) 21.99 KB |
|
|
|
|
|
btonga
Początkujący
|
Wysłany: 20 Styczeń 2010, 20:39
|
|
|
Jeżeli chodzi o czcionki to jest ich pełno w corelu i w sieci, więc z tym nie powinieneś mieć problemu. Te wzory-możesz użyć normalnych narzędzi obiektów ( prostokąt ), zrobić jeden, przekształcić w krzywe, żeby zrobić te zgięcia, 2x skopiować i już masz jeden, potem zgrupować i znów 2x skopiować i zmienić kolor. Odbicie lustrzane pewnie znasz. Można też bawić się krzywymi ale tak jest prościej.
Sam nie jestem profesjonalistą ale mam nadzieję, że Ci trochę pomogłem
pozdrowienia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|