|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Zaznaczenie obiektu. |
| Autor |
Wiadomość |
Stempel10
Początkujący

|
Wysłany: 26 Maj 2010, 16:43 Zaznaczenie obiektu.
|
|
|
Z pewnością jest to banalne pytanie, a odpowiedź dziecinna prosta. Ale coś jest nie tak.
W Corelu Photo-Paint 12, otworzyłem zdjęcie (.jpg), gdzie są zawodnicy goniący za piłką. Chcę zaznaczyć tę piłkę.
Uaktywniam polecenie Wskaźnik obiektów (po lewej stronie), najeżdżam myszką na piłkę, pojawia się prostokąt, niby zaznaczam obiekt, ale gdy kończę to i chcę wyciąć, prostokąt znika... Dlaczego?
Dlaczego, gdy chcę zaznaczyć wszystkie obiekty na zdjęciu: menu Obiekt -> polecenie Zaznacz wszystko, jest ono nieaktywne? |
|
|
|
 |
Rosa
Fachowiec mało gramotny !

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Lut 2008 Posty: 232 Skąd: z lasu
|
|
|
|
 |
dekored
Praktyk

|
Wysłany: 28 Maj 2010, 13:55 Re: Zaznaczenie obiektu.
|
|
|
| Stempel10 napisał/a: | Z pewnością jest to banalne pytanie, a odpowiedź dziecinna prosta. Ale coś jest nie tak.
W Corelu Photo-Paint 12, otworzyłem zdjęcie (.jpg), gdzie są zawodnicy goniący za piłką. Chcę zaznaczyć tę piłkę.
Uaktywniam polecenie Wskaźnik obiektów (po lewej stronie), najeżdżam myszką na piłkę, pojawia się prostokąt, niby zaznaczam obiekt, ale gdy kończę to i chcę wyciąć, prostokąt znika... Dlaczego?
Dlaczego, gdy chcę zaznaczyć wszystkie obiekty na zdjęciu: menu Obiekt -> polecenie Zaznacz wszystko, jest ono nieaktywne? |
Chcesz wyciąć poprostu wstawiony element czy tak? Jest on ana osobnej warstwie tak?
To kliknij na niego i poprostu wytnij.
A ow ogóle to o jakim kwadraciku mówisz?Tym składajacym się z małych punktów na rogu i środku zaznaczonego obiektu?
Jeżeli chcesz wyciąć cokolwiek z jpega to obrysuj sobie bo innaczej nie wytniesz, chyba, że tym twoim kwadratem . Ale wtedy wejdzie ci to na resztę tła piłki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|