Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Od czego zacząć - jestem zielona :(
Autor Wiadomość
roksanula
Początkujący

Wysłany: 14 Sierpień 2010, 22:47   Od czego zacząć - jestem zielona :(

Kupiłam Corel Paint Shop Pro x3, wydałam kupę kasy i nie umiem z tego korzystać.

Zaczęło się od założenia firmy, ale jak to firma- potrzebuje reklamy. Postanowiłam sama stworzyć logo i ulotkę... Z racji, że logo ni w ząb mi nie wychodziło, chciałam się zająć czymś- co mi się wydawało- prostszym : ulotką.

Nie umiem zrobić w tym programie nic, poza korektą zdjęcia (dzisiaj odpaliłam program pierwszy raz- nie spodziewam się cudów ale nie umiem zrobić nic)....

Chciałam stworzyć ulotkę, chciałam zrobić najpierw tło, potem dodać napisy, na samym końcu wkleić mały obrazek... nic mi nie wychodzi...

Czy jest na forum ktoś cierpliwy, kto może mi objaśnić podstawy? A może za "wysoko" chcę sięgnąć , może powinnam kupić inny program?

A jest może jakaś książka do Corela, która objaśni co i jak?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 15 Sierpień 2010, 09:10   

Program Corel Paint Shop Pro posiada Podręcznik użytkownika w PDF i powinnaś znaleźć tam wszystkie informacje potrzebne do stworzenia logo i ulotki np :"Praca z kolorami i materiałami , Praca z tekstem " itp .Nie jest może to najlepszy program do tego celu (my raczej używamy CorelDraw ) ale do własnego użytku można użyć i tego programu .

Odpowiedz do tematu