|
pozostałości po Corelu |
| Autor |
Wiadomość |
Stawe
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X5, X6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 214 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 8 Październik 2010, 11:36 pozostałości po Corelu
|
|
|
Jeżeli temat już był to przepraszam ale nic na forum nie znalazłem. Otóż koleżanka zepsuła Corela wyłączając podczas pracy komputer. Corel nie chciał się otwierać.
Odinstalowałem Corela i z płyty próbowałem zainstalować inną wersję. Instalator po chwili wywiesił komunikat, że na dysku jest inna wersja Corela i należy ją odinstalować. Ponieważ program już odinstalowywałem (RevoUninstallerem) przeszukałem rejestr rzeczywiście znajdując różne wpisy dotyczące różnych wersji Corela. Większość usunąłem.
Instalator nadal twierdził, że nie może zainstalować ponieważ, itd...
Jeszcze raz zajrzałem do rejestru znajdując tam pozostałości w liczbie chyba kilkuset.
Pytanie brzmi:
KTÓRY WPIS W REJESTRZE INFORMUJE (BŁĘDNIE) CORELA, ŻE PROGRAM JEST JUŻ ZAINSTALOWANY? |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 8 Październik 2010, 11:46
|
|
|
| może użyj jakiegoś cleanera do rejestru |
|
|
|
 |
Stawe
Fachowiec

|
Wysłany: 8 Październik 2010, 12:20
|
|
|
| Użyłem niezłego Regcleanera 4.3 - ale coś zostało. Pytanie co konkretnie uczula installera Corelowego? Parę lat temu miałem podobny problem ale wtedy przeszukałem na siłę wszystko i po paru godzinach odniosłem sukces. Nadal nie wiem który plik jest istotny, bo oczywiście poza rejestrem Corela nigdzie nie widać... |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 8 Październik 2010, 12:23
|
|
|
| jedyne co przychodzi mi na myśl to jeśli jest możliwość zainstalować tą starszą wersje jeszcze raz, albo naprawić, ponowne usunięcie w windowsie i próba instalacji nowszej wersji |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
Stawe
Fachowiec

|
Wysłany: 11 Październik 2010, 10:11
|
|
|
| Problem polega na tym, że program (z płyty) nie daje szansy, żeby np. "zainstalować w innym katalogu" - po prostu uruchamia się, ładuje wstępnie kilka plików (przed otwarciem okna instalatora), po czym zatrzymuje się z komunikatem, że na komputerze jest już inna wersja Corela. I koniec zabawy... |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |