Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zrobić płynne przejście między warstwami?
Autor Wiadomość
megiddo
Początkujący

Wysłany: 20 Październik 2010, 11:32   Jak zrobić płynne przejście między warstwami?

Witam!

Mam do Was takie pytanie , z którym od dłuższego czasu nie moge sobie poradzić.
Od dłuższego czasu używam Corela PP X4 (wczesniej uzywałem 12) zawsze cos sobie przeravbiałem , dorabiałem itp ale nigdy nie bylo mi potrzebne uzyskanie efektu płynnego przejścia między kilkoma zdjęciami , nie wiem nawet dokładnie jak to się nazywa. Znalazłem poradnik jak to zrobić na photoshopie ale po jego instalacji odrazu wrociłem do Corela , photoshop jest dla mnie jakis takis tempy i zagmatwany ;/ Efekt jaki chcę uzyskać jest dokładnie opisany tutaj : EFEKT . Bardzo Was proszę o podpowiedz krok po krou jak uzyskać taki efekt w Corelu.

Serdecznie Pozdrawiam

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 20 Październik 2010, 14:24   

Do tego celu uzyj narzedzia interakcyjna przezroczystosc obiektow, skrot do narzedzia to 1 w wersji corel 12, w innych moze tez.
Uzywasz warstw/obiektow umiesczasz jedno zdjecie nad drugim i natepnie wybierasz wyzej opisane narzedzie ktorym przeciagasz po zdjeciu tak jak chcesz i uzyskujesz zanikanie zdjecia.
pozdr.

megiddo
Początkujący

Wysłany: 20 Październik 2010, 15:23   

Wielkie dzięki podziałało idealnie ;) Dobrze , że nie musiałem tego robic w Photoshopie , nie moge tego cholerstwa wogole ogarnac. Corel jest dla mnie taki zreczny i mimo ogromu opcji taki bardziej przyjazny a PS strasznie tempo ma to wszystko zorganizowane :-?

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 20 Październik 2010, 16:15   

To samo możesz prosto zrobić w CorelDraw

Odpowiedz do tematu