|
Brak obrazu w oknie instalacji [v.X4] |
| Autor |
Wiadomość |
lepakkomies
Początkujący

|
Wysłany: 13 Styczeń 2011, 13:43 Brak obrazu w oknie instalacji [v.X4]
|
|
|
Witam.
Mam następujący problem - po uruchomieniu instalatora otwiera się okno instalacji, pokazuje się w nim na chwilę pasek inicjowania kreatora instalacji po czym znika i pozostaje białe, puste okno instalatora...
Oto srcreenshoty tego zjawiska:
Dodam, że jeszcze jakieś półtora tygodnia temu, Corel śmigał bez zarzutu (poza wyskakującymi "dymkami" systemu o jakimś błędzie nieprawidłowego działania programu, który nie był wówczas używany (program nie był uruchomiony), a system sugerował jego aktualizację ), ale pięknego dnia, gdy go jak zwykle uruchomiłam okazało się, że poza otworzeniem okna programu, nie można było z nim nic zrobić - wyglądało to tak, jakby się kompletnie zawiesił (przy próbach kliknięcia gdziekolwiek w obrębie okna, kursor wydawał charakterystyczny "dźwięczący" sygnał) i nie szło go nawet zamknąć (musiałam wymuszać zakończenie pracy programu z poziomu menedżera zadań). Wtedy odinstalowałam program i chciałam go na nowo zainstalować, ale jak się okazało i z tym jest problem
Czy ktoś wie skąd się to bierze i jak można temu zaradzić?
Dane techniczne:
System operacyjny: Windows 7 Proffesional 64-bit
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT
Monitor: rozdzielczość: 1920x1080, częstotliwość odświeżania ekranu: 60Hz, kolory: True Color (32 bity)
Będę wdzięczna za możliwie szybką odpowiedź. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13 Styczeń 2011, 17:38
|
|
|
| Może brak jakiś bibliotek Java - dociągnij je i zobacz czy coś to pomogło. |
|
|
|
 |
lepakkomies
Początkujący

|
Wysłany: 13 Styczeń 2011, 17:51
|
|
|
| Malutki napisał/a: | | Może brak jakiś bibliotek Java - dociągnij je i zobacz czy coś to pomogło. |
A o jakie konkretnie biblioteki Java chodzi? |
|
|
|
 |
Cysorz

|
Wysłany: 14 Styczeń 2011, 00:15
|
|
|
Powinieneś mieć zainstalowaną (z automatu) bibliotekę Javy - najprościej jak zaglądniesz do "Panel sterowania -> Java" - tam powinieneś mieć podaną wersję Javy. Możesz też po prostu wcisnąć F1 i poczytać na ten temat. Gdybyś jakimś cudem nie miał zaistalowanych tych bibliotek, to bezpośredni link: http://www.java.com/pl/do...st=www.java.com
Mam praktycznie identyczne ustawienia/hardware i u mnie nic takiego się nie dzieje. |
|
|
|
 |
lepakkomies
Początkujący

|
Wysłany: 18 Styczeń 2011, 14:57
|
|
|
Zaktualizowałam Javę, ale nic mi po tym - problem jak był, tak jest nadal
Poza tym sprawdziałam też wersję X5 i jest dokładnie to to samo co u Daro => http://corel.wodip.opole....p?p=20497#20497
Więc podejrzewam, że w tych obydwu wersjach X4 i X5 problem jest ten sam, tylko występuje pod nieco inną postacią.
Dodatkowo sprawdziałam też wersje portable X4 i X5 (chyba wszystkie jakie moża znaleźć) i też są problemy z uruchomieniem programu - albo jest tak jak opisałam wcześniej, progam uruchamia się (otwiera się okno) i nic nie można z nim zrobić (jakby się zawieszał), trzeba wymuszać zamknięcie przez menedżera zadań, albo nie uruchamia się w ogóle |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 18 Styczeń 2011, 15:00
|
|
|
Zapytaj na oficjalnym anglojezycznym forum programu tam sa oddelegowani pracownicy firmy Corel i pewnie beda mogli cos doradzic. To nawet wydaje mi sie naturalne zeby pomocy szukac u producenta, on zna najlepiej program, ma stworzona siec supportu tech. z mysla o pomocy dla uzytkownikow programu.
pozdr. |
|
|
|
 |
DTPgang
Początkujący DTPgang

|
Wysłany: 19 Styczeń 2011, 22:01
|
|
|
Właśnie spotkałem się z tym problemem (a przynajmniej podobnie wyglądającym) podczas instalacji X3 na Win 7 64 Prof
Okazało się że te napisy tam są ale niewidoczne.
Wcisnąłem bodajże dwa razy TABulator i potem ENTER i instalacja poszła dalej. |
|
|
|
 |
albion65
Początkujący

|
Wysłany: 24 Styczeń 2011, 10:27
|
|
|
Wracając do tematu to u mnie również występuje ten problem. Otóż na moim systemie (Vista 32-bit) wszystko szło dobrze do pewnego momentu. Mam CDGS_X5 (box). Instalka poszła bez zarzutu. Program działał też spoko, ale od pewnego czasu mogę edytować tylko istniejące pliki tzn. już utworzone przeze mnie. Natomiast jeżeli próbuję włączyć corelka z ikony programu, to otwiera się okno, w którym wszystko jest nieaktywne. Tak to wygląda jakby program pogubił pliki albo java albo xml.
Wobec powyższego spróbowałem go odinstalować i tu zonk! Nie ma odpowiednich przycisków żeby cokolwiek z tym zrobić. przechodzenie pomiędzy guzikami za pomocą klawisza Tab też nic nie daje. Po prostu nawalił interfejs.
Porażka na całej linii. Ani w jedną ani w drugą stronę. Może to wina aktualizacji SP-2? Ale jak tego się pozbyć?
Nie działa ani Zmodyfikuj, ani Napraw, ani też Usuń.
zrzut.jpg Podgląd okna instalatora |
Pobierz Plik ściągnięto 403 raz(y) 64.3 KB |
|
|
|
|
 |
Cysorz

|
Wysłany: 24 Styczeń 2011, 11:36
|
|
|
| A z pozycji "Panel Sterowania/Programy i funkcje" próbowałeś odinstalowywać? |
|
|
|
 |
albion65
Początkujący

|
Wysłany: 24 Styczeń 2011, 11:54
|
|
|
| Malutki napisał/a: | | A z pozycji "Panel Sterowania/Programy i funkcje" próbowałeś odinstalowywać? |
To jest pierwsze czego się dotykam aby odinstalować programy, ale niestety nie w tym wypadku. Deinstalator systemowy w panelu sterowania widzi zainstalowany program ale dalej postępuje jak w opisanej wyżej sytuacji, czyli po prostu uruchamia deinstalator corel'owski i dalej lipa.
INSTALATOR zachowuje się tak, jakby nie wczytywał wszystkich plików podczas tego procesu. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24 Styczeń 2011, 19:56
|
|
|
| Gdzieś tu były linki (sam je zamieściłem ) z dokładnym opisem na stronie Corela co i gdzie powinno się odinstalować przed ponowną instalacją programu . |
|
|
|
 |
albion65
Początkujący

|
Wysłany: 25 Styczeń 2011, 06:50
|
|
|
A więc Eureko MAM!
Dało się przywrócić i instalację i reinstalację, przeinstalowanie, i jakby tego nie zwał po prostu dało się.
Musimy wejść w rejestr Windows i tam w kluczu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\
wyszukać folder o nazwie L, wystarczy teraz go tylko usunąć, zresetować komputer i gotowe.
Przynajmniej u mnie zadziałało.
Jakby były dalsze problemy, to serdecznie polecam stronę:
http://www.fixitpc.pl. Można znaleźć wiele rozwiązań do systemów, czego dowodem jest ta właśnie przypadłość ...corela.
zrzut_regedit.jpg Edycja rejestru Windows odbywa się z uprawnieniami Administratora. |
Pobierz Plik ściągnięto 510 raz(y) 84.79 KB |
|
|
|
|
 |
iguassu
Początkujący

|
Wysłany: 29 Marzec 2011, 14:38
|
|
|
Musimy wejść w rejestr Windows i tam w kluczu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones
wyszukać folder o nazwie L, wystarczy teraz go tylko usunąć, zresetować komputer i gotowe.
Witam, o jaki folder L chodzi ?? Korzystam z Windows7 i wlasnie przytrafil mi sie taki cholerny problem z Corelem (pierwszy raz od 10lat chyba). U mnie sa tylko foldery od 0 do 4 :/ Pomocy i pozdrawiam :/ |
|
|
|
 |
lepakkomies
Początkujący

|
Wysłany: 29 Marzec 2011, 21:06
|
|
|
A ja bym najpierw chciała wiedzieć za co dokładnie ten folder L jest odpowiedzialny i czy jego usunięcie ot tak sobie nie wpłynie negatywnie na funkcje, za którą ten klucz rejestru jest odpowiedzialny? |
|
|
|
 |
albion65
Początkujący

|
Wysłany: 30 Marzec 2011, 17:33
|
|
|
| lepakkomies napisał/a: | A ja bym najpierw chciała wiedzieć za co dokładnie ten folder L jest odpowiedzialny i czy jego usunięcie ot tak sobie nie wpłynie negatywnie na funkcje, za którą ten klucz rejestru jest odpowiedzialny? |
To jest klucz od jakiejś infekcji, i po jego usunięciu i restarcie komputera, nie powinno już być kłopotów. Chociaż na dwoje babka wróżyła. Mnie się udało na Viście 32-bit. Teraz bez problemów Corelek działa. |
|
|
|
 |
|
|