Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
6 Marzec 2011, 17:09
Potrzebuje pomocy w zrobieniu logo
Autor Wiadomość
ipopeki
Bywalec

Wysłany: 5 Marzec 2011, 21:23   Potrzebuje pomocy w zrobieniu logo

Witam
Bardzo bym prosil o wykonanie loga slowo kluczowe to ..Godznia dla Ziemi,,
Praca jest mi potrzebna na informatyke jestem zielony w corelu i bym bardzo prosil o pomoc
Dziekuje :)

changela 
Znawca

Pomogła: 14 razy
Wysłany: 6 Marzec 2011, 09:33   

zrób rysunek na kartce, zeskanuj to chętnie pomogę

ipopeki
Bywalec

Wysłany: 6 Marzec 2011, 10:00   

Ale jak to wykonac rysunek ? jak mniej wiecej ma wygladac??

ipopeki
Bywalec

Wysłany: 6 Marzec 2011, 10:02   

changela, Ale jak to rysunek mniej wiecej jak to ma wygladac?
Chodzi mi o to ze np jest ziemia w niej zegar ktory pokazuje jakas godzine i napisac Godzina dla Ziemi

Martin Nez 
Doradca
Grafik?

Wersja CorelDRAW: 2019
Wysłany: 6 Marzec 2011, 10:21   Re: Potrzebuje pomocy w zrobieniu logo

ipopeki napisał/a:
Bardzo bym prosil o wykonanie loga slowo kluczowe to ..Godznia dla Ziemi,,

logo się nie odmienia...
Poza tym czy chodzi Ci o to, żeby ktoś nie dość, że zrobił to jeszcze wymyślił za Ciebie logo, ktore Ty pewnie przedstawisz jako swoje w jakimś szkolnym/gminnym/powiatowym/jeszcze innym "konkursie dotyczącym tego? Czy jeśli zgarniesz za to jakąś nagrodę to prześlesz ją do autora?

Btw. Ciekawy link - http://www.leszekknorps.r.../ekosciema.html :-)

pozdr,
MN

chezare 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 17:04   

Kolega Ipopeki poszedł na informatykę, a tam każą mu rysować obrazki w Corelu. Nie wiem jak wy, ja w tym sensu nie widzę. Swoją drogą i tak ma szczęście, przecież mogli mu kazać zaprojektować 120 piętrowy wieżowiec, albo napisać książkę, oczywiście przy wykorzystaniu komputera :-)
Martin Nez, mnie też się wydaje, że całe to ocieplenie, dziury ozonowe itp., to pic na wodę, fotomontaż.

s-p-i-n 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 17:10   

ipopeki zerknij do drugiego tematu który założyłeś

http://corel.wodip.opole....f3b7c2a1742af83

tutorialów na wykonanie zegara w Corelu możesz znaleść w necie, nalezy tylko poszukac

ipopeki
Bywalec

Wysłany: 6 Marzec 2011, 19:52   

Dziekuje bardzo za porady sam sobie poradzilem, zacznijmy od tego ze jak ktos sie nie zna to niech sie nie wypowiada jezeli ktos idzie na programistyke to ma prawo nieznac programu graficznego dlatego chcialem sie poradzic ale juz sam sobie poradzilem z tym bo w tym kraju to tylko na siebie mozna liczyc.
Pozdrawiam

chezare 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 19:54   

A co mi tam, jak się nie nauczy, to nie będzie robił konkurencji :-)
Ziemia do Ziemia2

s-p-i-n 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 22:32   

Fajnie Ci ta klepsydra wyszła :)
ale troche Twoje podejscie do pomocy - jak sie nie nauczy to nie bedzie robil konkurencji - to troche nie na miejscu jest ;) lepiej komus cos pokazac raz a dobrze niz pozniej odwalac kilka razy brudna robote :)

chezare 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 23:08   

S-p-i-n, przeczytaj co napisałeś w pierwszym swoim poście. Ja wyraziłem swoją opinię na temat takich zadań, bo nie wiem co ma wspólnego z informatyką umiejętność używania tego czy innego programu graficznego? Równie dobrze można by wymagać od studenta umiejętności obsługiwania 5000 innych programów. Nie raz mi się tu dostało za takie "pomaganie" i koledzy mają dużo racji, że to nie bardzo ma sens, szczególnie kiedy to dotyczy np. zaliczenia w szkole, bo jaki miałbyś z tego pożytek? Wiedzy by Ci od tego nie przybyło. Dobrze, że sobie sam poradziłeś, bo i ty i ja będziemy mieli czyste sumienie. Z tą konkurencją to był żart. Ja się konkurencji w odróżnieniu od paru kolegów z forum nigdy nie bałem i nie uważam, że za wszystko trzeba brać pieniądze.

s-p-i-n 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 23:13   

Informatyka to między innymi programowanie jak i grafika komputerowa (używasz w niej algorytmy tak jak w programowaniu). Zalecane jest by każdy informatyk choć trochę liznął grafiki, a zrobienie owego logo wcale nie musiało być takie skomplikowane :) wystarczylo poszukac jaiegos tutka na zegar w tlo dac mape swiata i po sprawie :)

chezare 

Wysłany: 6 Marzec 2011, 23:25   

s-p-i-n, mam nadzieję, że się nie obraziłeś :-) Za moich czasów informatyka oznaczała przetwarzanie informacji i to wcale niekoniecznie przy użyciu komputerów, ale to było dawno i może się coś zmieniło? Zapewniam Cię, że przy rysowaniu tej klepsydry ani razu nawet nie pomyślałem o jakimś algorytmie :-) Klepsydra pozostawia wiele do życzenia, bo rysowałem ją bardziej jako pomysł, szybko nie zawracając sobie głowy jakością. Ja informatyki nigdy nie studiowałem, choć przez 10 lat pisałem zawodowo programy. Dosyć specyficzne, bo głównie sterujące urządzeniami. Muszę się pochwalić, że w tym kraju byłem pewnie jednym z pierwszych, którzy mieli do czynienia z komputerem klasy PC. Było to w czasach kiedy Polska objęta była embargiem na rozwinięte technologie. Komputer przemycił pracownik IBM, dla której to firmy produkowaliśmy podzespoły.
I jeszcze o tym logo. W każdej pracy najważniejszy jest pomysł, sposób realizacji jest sprawą wtórną. Jak hasłem jest "godzina dla Ziemi", to 95% pomyśli o zegarze? Dam sobie głowę obciąć, że klepsydra będzie miała znacznie niższe notowania. Bardzo jestem ciekawy ilu Twoich kolegów i koleżanek będzie miało na swoim obrazku zegar? :-)

Odpowiedz do tematu