|
Gradient z lakieru |
| Autor |
Wiadomość |
dihe
Praktyk

|
Wysłany: 15 Marzec 2011, 13:19 Gradient z lakieru
|
|
|
Siemanko, dziś kolejne ciekawe pytanie tym razem o lakier.
Wyimaginujcie sobie taką sytuację. Mamy opakowanie płaskie kartonowe. Na jego froncie chcemy uzyskac efekt powiedzmy schodów, trojwymiarowych i chcemy to zrobić za pomocą lakieru. Czyli gradienty nasycenia itp. Czy musieliście sobie to imaginować czy może odrazu przypomniejliscie sobie jak to wygladało na projekcie który już gdzies spotkaliscie. Może Macie zdjęcia. Albo wiedze jak to zrobić żeby nie przedobrzyć. Ja sobie to imaginuje ale na razie jedyne c mnie ogarnia to entuzjazm pomieszany ze strachem prze umoczeniem.
Jesli będize potrzeba to podrzucę szkic oco mi chodzi.
Mam nadzieje jednak że ktoś już widział coś takiego i opowie kilka słów jak to mogło być zrobione. Interesuja mnie wszelkie wypowiedzi, a najbardziej te ściśle drukarskie. |
|
|
|
 |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15 Marzec 2011, 21:52
|
|
|
| Jak dla mnie to kwestia prób, wyświecenia kliszy z odpowiednią liniaturą (przy dużej liniaturze może mocno zalewać a wtedy z gradientu nici). Dogadaj się z siciarzem jak on to widzi. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 16 Marzec 2011, 00:51
|
|
|
Nie wiem, może z moją imaginacją jest coś nie tak, ale zupełnie nie mogę sobie wyimaginować do czego może być potrzebne płaskie opakowanie?
Tak poważnie, to z tego co mi wiadomo, to nadruki na opakowaniach są robione różnymi technikami druku i bardziej tutaj chodzi o wyimaginowanie sobie tej trójwymiarowości niż o to na czym i jak zostanie wydrukowana. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16 Marzec 2011, 08:55
|
|
|