|
Czy mogę wersję testową stosować w firmie? |
| Autor |
Wiadomość |
Medium
Początkujący Medium

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 09:47 Czy mogę wersję testową stosować w firmie?
|
|
|
Witam.
Mam pytanie ..z innej beczki ..Czy wersje testową programu Corel Draw mogę stosować w małej firmie, przez 30dni?
Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź.. |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 09:54
|
|
|
| głowy nie dam , ale myślę że tak |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 12:20
|
|
|
Ze strony firmy Corel:
If the Software is identified as a demonstration, evaluation, trial, "not for sale" ("NFS") or "not for resale" ("NFR") version ("Evaluation Version") in the applicable user documentation You may install and access one (1) copy of the Software only for the purpose of evaluation and/or demonstration. Unless You are authorized by Corel, You may not use Our Software for competitive analysis, or commercial, professional, or other for-profit purposes. You understand that at the end of the evaluation period, You must either stop using the Software or pay for the Software to continue using it. If You fail to pay for it, then Your license terminates. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 13:14
|
|
|
| Czyli można byle nie brać kasy za to co się przy użyciu tego narzędzia zrobi. Wygląda na to, że tam też potrafią wymyślać bezsensowne przepisy, bo jak to sprawdzić? Jeśli dobrze pamiętam, to np. w 8, której przez długi czas używałem w licencji było coś o ograniczeniach w używaniu klipartów, które były do programu dołączone. |
|
|
|
 |
Medium
Początkujący Medium

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 14:34 Dziękuję za opowiedz
|
|
|
Dziękuję za odpowiedz, czy macie jeszcze jakies inne sugestie?
Nie bede zarabiac n atym ale chcialam utworzyc pare elementów graficznych do strony.
Więc rozumiem, ze mogę... |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 14:46
|
|
|
"only for the purpose of evaluation and/or demonstration"
W produktach Adobe bodaj jest podobnie, tez trial jest do testowania.
Zainstaluj sobie inkscape - to taki maly corel, jest za darmo, a mozna w nim pracowac i nie ogranicza Cie ani licencja, ani 30 dni.
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|