|
Efekt banknotu |
| Autor |
Wiadomość |
whinters
Początkujący Czego wyjesz Wyjcu?

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2011, 14:14 Efekt banknotu
|
|
|
Witam, jestem tu nowy, potrzebuję pomocy. Kojarzycie Miszka I, Bolesława Chrobrego, Jagiełłę i itd... na banknotach? :) są zrobieni z linii, może wie ktoś jak zrobić taki sam efekt lub bardzo podobny ale z normalnym zdjęciem portretowym? :)
pozdrawiam :) |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2011, 14:22
|
|
|
Restauro koledze chodzi o efekt jaki daje grafika wycinana w metalu, np. miedzioryt. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2011, 16:02
|
|
|
Nie zrozumiałem w takim razie.
Photoshop miał kiedyś kiedyś specjalną nakładkę do projektowania pieniędzy ,teraz jest trudno dostępna żeby utrudnić podrabianie banknotówW Corelu jeśli masz dobry tablet rysujesz narzędziem Rysunek odręczny w pp ? |
|
|
|
 |
Mozzie
Praktyk

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 08:47
|
|
|
| ja kiedys robilam kumplowi banknot z okazji 30 urodzin - zrobilam to przez corel trace - tam jest opcja trasowania przez robienie kreskowania (zdjecie jego twarzy musialo byc mocno wykontrastowane) - pozniej w corelu rozdzielilam grupy (ale nie wszystkie!) i poszczegolne grupy kresek robilam w innych kolorach. pozniej wstawilam na banknot. efekt wyszedl bardzo fajny.. niestety nie mam juz tego pliku, bo przepadl w odmetach zepsutego dysku :( |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 09:14
|
|
|
| Mozzie, obawiam się, że tą metodą kolega nic nie zrobi, bo Corel moduł trasowania zmieniał 1500 razy i niekoniecznie zawsze w dobrą stronę. Ten fragment programu w różnych wersjach bardzo się różni i nie wiem czy w tej, którą dysponuje kolega, nawet nie wiadomo czy w ogóle się Corelem posługuje, jest to o czym mówisz (przypuszczam, że masz na myśli efekt liniowego rastra). |
|
|
|
 |
|
|