Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel usunal pliki graficzne i muzyczne
Autor Wiadomość
jadodap90 
Początkujący

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 14:51   Corel usunal pliki graficzne i muzyczne

Ściągnęłam Corela X3, bo znalazłam na jakimś forum i pisał ktoś o nim same świetne rzeczy wiec się pokusiłam. Po zainstalowaniu go nie mogłam znaleźć żadnego zdjęcia na moim komputerze chociaż miałam ich mnóstwo. Odinstalowałam go i dalej ich nie było, zorientowałam się, ze pliki muzyczne tez zniknęły. Ściągnęłam Picase w celu przeskanowania całkowicie mojego komputera i znalezienia utraconych zdjęć lecz ich dalej nie ma ;/ Przywróciłam system do wczorajszej daty i nic... plików muzycznych ani graficznych nie ma :-( Spotkał się ktoś możne z Was z takim czym lub wie co zrobić :?: :?: POMOCY :!:

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 16:22   

Przeszukaj partycje na którym były pliki programem do odzyskiwania utraconych danych Partition_Magic_8_0_\
Sprawdź czy nie masz czasem jakiegoś trojana ?

jadodap90 
Początkujący

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 16:41   

a mógł byś mi tak w skrócie wytłumaczyć jak to zrobić bo nie chce bardziej namieszać ;/

restauro 

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 17:44   

Poproś kogoś ze znajomych kto już to robił. Nie jest to bardzo skomplikowane ale zabawa z partycjami zawsze wymaga trochę skupienia i uwagi . Staraj się tylko nic nie nagrywać na partycji z której chcesz odzyskać pliki . Program który podałem jest jednym z wielu ,warto poszukać może ktoś zna bardziej przyjazne .Kiedyś z kartą pamięci dostałem bardzo prosty i bezpieczny program do odzyskiwania plików graficznych ,ale nie pamiętam czy także muzycznych,muszę to sprawdzić.
Sprawdziłem program nazywa się RescuePRo Odzyskiwanie zdjęć, dokumentów, filmów, muzyki

Był dodawany do kart pamięci SanDisk . Bardzo przyjazny i bezpieczny program

jadodap90 
Początkujący

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 17:52   

ok, dzieki :-) jednak są dobrzy ludzie :-P

restauro 

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 18:05   

Na tym forum są tylko dobrzy ludzie PAMIĘTAJ TYLKO ŻEBY NIC NIE NAGRYWAĆ na partycjach z których chcesz coś odzyskać ,nie szkodzi nawet format ale jeśli już coś nagrasz możesz niektórych plików nie odzyskać .

Cysorz 

Wysłany: 28 Czerwiec 2011, 18:27   

Corel w "normalnej" postaci nie mógł nic usunąć - jeżeli natomiast była to wersja piracka lub ściągana z niepewnego źródła to już to nie jest takie pewne.
Sprawdź jeszcze czy jakimś cudem sam Windows ich (plików) nie ukrył przez niezamierzone zmiany w rejestrze (mało prawdopodobne, ale możliwe). Jeżeli to nie problem, to ściągnij sobie bootowalną wersję jakiegoś Linuksa i sprawdź dyski (Linux jest łatwy ;-) - np. Ubuntu, poczytaj też: http://jakilinux.org/linux/ ).

Odpowiedz do tematu