Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie? wektor
Autor Wiadomość
michal111111
Gość
Wysłany: 25 Maj 2006, 18:16   Pytanie? wektor

Witam proszę o pomoc. Chciałem skorzystać z usługi pewnej firmy która robi napisy na koszulkach sitodruk bedąc tam powiedziano mi ze projekt muszę przynieść w formacie wektorowym najlepiej w Corel mam wersje 11 lecz nei wiem jak to się robi. To ma być zwykły napis 2 członowy tylko inną czcionka " 28 days later" . Jak to zrobić żeby mi to przyjeli czy wystarczy normalnie w nowym pliku napisać txt ktory mam zamiar umiescic na koszulce i zapisac jakos w jakims formacie? czy to juz bardziej skomplikowane? proszę o pomoc! z gory dziekuje i pozdrawiam!!

Domin
Początkujący

Wysłany: 25 Maj 2006, 18:48   

Tak dokładnie. Zrób 2 napisy. Poprzesuwaj tak jak mają być, wybierz czcionkę i kolor (tu sie nie znam, ale skoro do drukarni to pewnie powinien to byc CMYK a nie RGB). Potem jeszcze zaznacz obydwa teksty i zamień na krzywe (CTRL+Q) - to na wypadek jakby drukarnia nie miała takiej czcionki jak użyłeś. Potem zapisz do CDR.

michal111111
Gość
Wysłany: 26 Maj 2006, 08:23   

dziekuje bardzo za pomoc !!!!! mam nadzeje ze o to chodzi!!!
pozdrawiam!!!!!!!

Andziek 
Bywalec

Wysłany: 5 Luty 2010, 10:47   

Zrob tak jak kolega pisal, najwazniejsze wlasnie zeby czcionka sie nie posypala wiec ja zamien na krzywe. Zadaj kolor jaki chcesz a jesli ma to isc pod sito to juz trzeba dopasowac farbe odpowiednia do zadanego koloru. A jesli nawet masz bitmape, to grafik w drukarni obrobi na krzywe, tylko gdzieniegdzie trzeba za to dodatkowo zaplacic.

Mozzie 
Praktyk

Wysłany: 5 Luty 2010, 11:20   

skoro format wektorowy, to nie bitmapa...

Odpowiedz do tematu