|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Umowa sprzedaży |
Autor |
Wiadomość |
Martin Nez
Doradca Grafik?
Wersja CorelDRAW: 2019
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 114 Skąd: Czmoń
|
Wysłany: 24 Listopad 2011, 00:06 Umowa sprzedaży
|
|
|
Witam,
Zamierzam sprzedać firmie w której pracuję skrypt. Czy ktoś wie jak ująć umowę o dzieło, aby prawa autorskie pozostały na mnie? Chodzi mi o to, żeby później pracodawca nie mógł ich odsprzedawać, udostępniać na zewnątrz, ani zmieniać w nich niczego (ewentualne upgrady i poprawki mogę robić tylko i wyłącznie ja jako autor).
MN |
|
|
|
|
tadekk
Praktyk
Wersja CorelDRAW: X5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2011 Posty: 86 Skąd: Mokotów
|
Wysłany: 28 Listopad 2011, 16:25
|
|
|
Opisz to co tu powiedziałęś. Masz prawo określenia do jakich celów i w jakim zakresie oddajesz swoja prace do użytkowania.
To dodam, forma zapisu nie wymaga wykluczenia wszelkich wypadków, ponieważ z prawa autorskiego wynika, że tylko można użyć na tych polach które są opisane w umowie. Domyślnie wszystko inne jest zabronione. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|