Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CorelDraw 9 i karta autentyczności z kodem
Autor Wiadomość
korek
Początkujący

Wysłany: 16 Listopad 2011, 23:19   CorelDraw 9 i karta autentyczności z kodem

Witajcie,

mam do Was pytanie.. nie orientujecie się, czy do 9-tki w wersji polskiej były dołączane karty z kodem jak ta na zdjęciu poniżej? trochę się zdziwiłem bo miałem identyczną w Ósemce. Karta jest wydrukowana w 2002 r. więc ósemki już raczej dawno nie było... druga sprawa to to, że w oknie dialogowym przy instalacji 9-tki na początku jest już podana wartość DR9 jak dobrze pamiętam a kod na karcie zaczyna się od wartości D8PXR - .................. więc trochę zwątpiłem, czy pochodzi od tego właśnie zestawu? po wykasowaniu DR9 i wpisaniu kodu z karty program działa normalnie.

corel1.jpg
foto karty
Pobierz Plik ściągnięto 246 raz(y) 54.55 KB

takietam 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Wysłany: 17 Listopad 2011, 09:26   

cd 9 w polskiej wersji posiadało takie karty, przyznam szczerze, nie pamiętam, co w mojej było napisane, od jakich znaków się zaczynała, a nie sprawdzę teraz bo gdzieś ją posiałem. Interesowało mnie to za pierwszym razem, a potem, kiedy przy reinstalowaniu corela okazało się, że bez numeru program też działa,to już nawet jej nie szukałem.
Aha, u mnie też pojawia się dr9 domyślnie.

korek
Początkujący

Wysłany: 17 Listopad 2011, 16:00   

dzięki, jestem spokojniejszy

takietam 
Fachowiec

Wysłany: 1 Styczeń 2012, 18:01   

Podczas świątecznych porządków znalazłem moją kartę, jeżeli Cię to jeszcze interesuje, to mój kod do 9ki zaczyna się od DR9XR.

korek
Początkujący

Wysłany: 1 Styczeń 2012, 20:29   

takietam napisał/a:
Podczas świątecznych porządków znalazłem moją kartę, jeżeli Cię to jeszcze interesuje, to mój kod do 9ki zaczyna się od DR9XR.

Dzięki za pamięć. Wygląda na to, że ten corel to 'uprgrade' a karta może pochodzić jednak z 8.

takietam 
Fachowiec

Wysłany: 1 Styczeń 2012, 20:36   

Nie wiem, ale skoro miałeś napisane na płytach i na podręcznikach, że to 9ka to chyba to nie jest upgrade. Ja miałem identyczny zestaw, i nie był to upgrade.
IMO nie sugerowałbym się numerkami na karcie, ale tym, co się pojawia podczas instalacji

Odpowiedz do tematu