Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 27 Styczeń 2012, 19:32 Mam pewien problem
Omyłkowo dodałem o jedno zero za dużo do wymiarów projektu. I dostałem 900 cm zamiast 90 cm. A wykonałem już kilka stron projektu. Teraz gdy przepisuję poprawną wartość to projekt mi się burzy (część obiektów wypada poza stronę i są przenoszone na coś takiego jak warstwa główna). Jaj się podziały.
Pytanie jest takie: czy mogę jakoś hurtowo zmniejszyć wymiary stron ale tak by projekt się "zachował"? No wiecie o co mi chodzi. Tak jakby tylko rozdzielczość zmienić czy coś.
Bo ja musiałem ręcznie grupować obiekty na każdej podstronie, pomniejszać i wyrównywać. Ale jak zrobić tak by tego nie trzeba było robić ręcznie? Prosty, automatyczny sposób jest jaki?
Wersja CorelDRAW: X3
Wysłany: 30 Marzec 2012, 23:14
Zaznacz wszystkie obiekty na stronie, przy okienkach zwymiarami nacisnij symbol klodki, wpisz wymiar "90" a corel sam dopasuje Ci proporcje drugiego boku. Pamietaj o wlasciwych jednostkach.
Sory ze nie ma ogonkow ale pisze z tabletu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9