|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Szablon do malowania |
Autor |
Wiadomość |
Roberto
Doradca
Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Pomógł: 22 razy Wiek: 60 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16 Marzec 2012, 10:37 Szablon do malowania
|
|
|
Witam - potrzebuję pilnie pomocy - czy ktoś z Was wykonywał szablon do malowania na asfalcie? Ma być użyty 3 - 4 razy. Format 3 x 0,5m - dwa słowa dużymi literami, będą malowane wałkiem. |
|
|
|
|
takietam
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: 9, x5
Pomógł: 36 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 286 Skąd: z gór...
|
Wysłany: 16 Marzec 2012, 11:08
|
|
|
Na asfalcie nie malowałem, widziałem, jak panowie malowali napis "stop" na ulicy - szablon mieli z czegoś podobnego do pcv, miało to z 3-5mm grubości. Robione to pewnie było ploterem frezującym, bądź laserem.
Szablony do malowania na elewacji robiłem z folii ekonomicznej oracala, i wyszło całkiem ładnie, a napisy były naprawdę duże. I było tanio:) . Może tą drogą pójść? 4 szablony z oracala 641 wyjdą pewnie taniej niż jeden frezowany z pcv... |
|
|
|
|
Roberto
Doradca
Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Pomógł: 22 razy Wiek: 60 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16 Marzec 2012, 12:21
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, zrobię jednak trochę inaczej - wydrukuję na materiale banerowym i ręcznie powycinam litery, mam nadzieję że szablon wytrzyma. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|