Przesunięty przez: s-p-i-n 30 Styczeń 2013, 22:15 |
Drukarnie |
Autor |
Wiadomość |
kamilg46
Bywalec kamilg46
|
Wysłany: 17 Sierpień 2012, 23:49 Drukarnie
|
|
|
Hej jaką tanią drukarnie internetową polecacie. chodzi mi o taką która ma szeroka ofertę ulotki. kalendarze teczki plakaty, zawieszki, bilbordy, kalendarze itp. Jak mogę wyszukiwać promocji w drukarniach. Jak wygląda współpraca z drukarniami. |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18 Sierpień 2012, 09:24
|
|
|
chroma.pl
Jakość bardzo dobra, terminy i ceny ok, reklamacje bez problemu. |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 22 Sierpień 2012, 19:32
|
|
|
Co do reklamacji to ja miałem potyczki z nimi.
Tańsza od chromy to drukowalnia.pl
Ps. Temat by trzeba było przenieść - nie ten dział |
|
|
|
|
nowiutkip@op.pl
Początkujący
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 07:40
|
|
|
Przy większych zleceniach lub nietypowych wymiarach zamówieniach chroma odpada. Oni drukują tylko standard. Ja się sporo naszukałem ostatnio więc polecę www.stardruk.pl. Jeżeli chodzi o druk nietypowych zamówień to ciężko o coś lepszego od nich (przynajmniej ja nie znalazłem). Swoją drogą dobry pomysł by stworzyć spis dobrych drukarni 2 tygodnie temu bardzo by mi to ułatwiło pracę. |
|
|
|
|
Basia_NotaPress
Początkujący
|
Wysłany: 7 Wrzesień 2012, 13:24 Kalendarze i notesy
|
|
|
Polecam drukarnię NotaPress. Kalendarze 2013 - ponad 1000 modeli, no i notesy - jedno i drugie to specjalność firmy.
System sprzedaży bardzo przyjazny dla agencji reklamowych - promocje, rabaty agencyjne, sezonowe obniżki cen... |
|
|
|
|
mosiumm
Praktyk
Wersja CorelDRAW: X3
|
|
|
|
|
post_lele
Początkujący
|
Wysłany: 23 Styczeń 2013, 12:00
|
|
|
Ja bym był za drukarnia.
Wprawdzie z ich usług korzystam dopiero miesiąc i na prawdę pracują tam układowi ludzie, trochę zalegałem z zapłatą- nie było problemu, przynosiłem poprawki w ostatniej chwili, też żadnych obiekcji do tego nie mieli. Drukowałem u nich już ulotki, plakaty i wizytówki. Wszystko terminowo i profesjonalnie |
Ostatnio zmieniony przez restauro 16 Marzec 2016, 13:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mellody
Początkujący
|
Wysłany: 30 Styczeń 2013, 22:08
|
|
|
Przejrzyj ofertę TPSdruk, jak dla mnie najlepsza drukarnia internetowa. Współpracowałem z kilkoma i tylko ta firma wypadła w pełni pozytywnie. Profesjonalnie podchodzą do klienta, zamówienia wykonują szybko i na wysokim poziomie. Ceny konkurencyjne, więc mogę śmiało polecić. |
|
|
|
|
joannaw.79
Fachowiec
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 269 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30 Styczeń 2013, 23:21
|
|
|
Ja polecam swojego nieinternetowego Krzysia Kontakt internetowy przeze mnie.
Całkiem fajna jest też expoprint.eu, ale nie wiem jak z niestandardowymi zamówieniami, ja drukuję u nich standardy, czyli głównie karty firmowe, wizytówki i teczki, (chociaż do teczek jest fatalny wykrojnik) jak Krzysiowi się nie chce. Jakość druku całkiem przyzwoita jak na ich maszynę (KBA do szybkich masówek), folia nie odłazi. |
|
|
|
|
Cysorz
|
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 01:42 Re: Kalendarze i notesy
|
|
|
Basia_NotaPress napisał/a: | Polecam drukarnię NotaPress. Kalendarze 2013 - ponad 1000 modeli, no i notesy - jedno i drugie to specjalność firmy.
System sprzedaży bardzo przyjazny dla agencji reklamowych - promocje, rabaty agencyjne, sezonowe obniżki cen... |
Mogę prosić coś bliższego na temat parku maszynowego? Interesują mnie szczególnie dane techniczne maszyn offsetowych i wyposażenie introligatorni - tzn. modele wystarczą, znam większość z nich. Gdzie można zobaczyć proces produkcji "na żywo"? Na stronie www nie ma takich informacji... |
|
|
|
|
studioGM
Początkujący core
Wersja CorelDRAW: 12
|
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 14:26
|
|
|
Jak dla mnie to tylko
Ulotki mają mega tanio i w świetnej jakości. Ogólnie mają bardzo bogatą ofertę kalendarzy, są też banerki i wyrabiają się z terminami. Nie miałem do nich przekonania wcześniej, ale po paru spartolonych pracach w chromie w końcu się przeniosłem do nich. |
|
|
|
|
cyklop
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 69 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 1 Luty 2013, 11:26
|
|
|
Z tym mega tanio to trochę przesadziłeś
Teraz np. reklamują się, że w promocji drukują ulotki za półdarmo, ale to i tak jest drożej niż np. caffeprint.
Polecam jednak przede wszystkim printnet, czyli D&D. Ponad 12 lat bezproblemowej współpracy. |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
|
Wysłany: 9 Luty 2013, 19:47
|
|
|
Ktoś po targach ma jakieś nowe wieści ?
Oferowała się taka jedna drukarnia, przedstawiała cennik konkurencji porównując do swojego - pbdruk |
|
|
|
|
Struna
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 9 Luty 2013, 21:46
|
|
|
Osobiście korzystam najczęściej z D&D i ViperPrint, chociaż ostatnio również z pbdruku. Byłem na targach i przy stoisku pbdruku (jeśli chodzi o drukarnie) zatrzymałem się na dłużej. Facet oczywiście zachwalał swoje produkty, jednak nie robił tego w nachalny sposób. Jeśli chodzi o jakość, to robią wszystko porządnie, w dobrych cenach i z darmową przesyłką ;)
Przy stoisku ViperPrint niestety się zawiodłem, bo gość chyba nie bardzo wiedział co może mi zaproponować, więc wspomniał o tanich ulotkach, po czym zaczął namawiać na zapałki reklamowe (szczerze, to w życiu nikt mnie o taką formę reklamy nie spytał, ale może jeszcze przyjdzie czas :P). Fakt jednak jest taki, że jakościowo jak dla mnie są cały czas nr 1. |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
|
Wysłany: 12 Luty 2013, 10:07
|
|
|
Fakt jakość b. dobra jak i czas oczekiwania - no ale to musi iść w parze :) |
|
|
|
|
guminek
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2013, 10:51
|
|
|
Osobiście mogę polecić |
|
|
|
|
vikipol34
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2013, 13:51
|
|
|
Widzę, że nie tylko ja jestem zadowolona z http://www.tpsdruk.pl/ . To naprawdę profesjonalna i sprawnie działająca firma. |
|
|
|
|
cyklop
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 69 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 12:30
|
|
|
Ciekawe... dwóch nowych, dołączyli wczoraj i zupełnie przypadkiem chwalą tę samą firmę.
Więcej finezji |
|
|
|
|
Struna
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 12:37
|
|
|
Jeśli chodzi o ostatnią drukarnię, to już nie pierwsza taka zagrywka w tym temacie :D |
|
|
|
|
retros
Początkujący
|
Wysłany: 18 Marzec 2013, 18:04
|
|
|
Struna napisał/a: | Jeśli chodzi o ostatnią drukarnię, to już nie pierwsza taka zagrywka w tym temacie :D |
Nie pierwsza i nie tylko na tym forum. A najlepsze jest to że jadą po firmie która dla nich drukuje. Są pośrednikiem Chromy. Skoro ktoś jest niezadowolony z Chromy to siłą rzeczy będzie też niezadowolony z TPSdruk. |
|
|
|
|
darvinexe
Początkujący
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 19:26
|
|
|
Polecam drukarnię Kod: | http://www.greendruk.pl/ | zamówienia można składać online lub za pośrednictwem poczty mailowej. Drukowałem jakiś czas temu plakaty i jestem w pełni usatysfakcjonowany z obsługi. |
|
|
|
|
Cysorz
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 20:39
|
|
|
Oferta "średnia". Opinię wystawiłeś na podstawie jednego zlecenia? |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 08:06
|
|
|
Otworzyliście puszkę z Pandorą to się nie dziwcie.
Nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie, że każdy reklamuje swoją drukarnię
Jak nie jest zabronione to można. Ostrożny byłbym z negatywnymi opiniami bo nie daj Boże trafi się na kogoś zawziętego i pół biedy jak się skończy mailem do Rolanda z prośbą o usunięcie postu, gorzej jak trzeba będzie tłumaczyć się w sądzie, że się nie jest wielbłądem.
Pewnie przesadzam, oni też nie mają na to czasu
Ja szczerze mówiąc nigdy nie korzystałem z takich usług wychodząc z założenia, że lepiej dać zarobić znajomemu, który drukuje dla mnie od lat i nawet jak coś jest nie tak, a każdemu może się to zdarzyć, to łatwiej osiągnąć porozumienie z kimś kogo się zna z imienia i nazwiska, niż szukać wiatru w polu, tzn. w internecie On też zbiera zamówienia z internetu, mało tego, ma rozsianych po Polsce parę filii z żywymi ludźmi za biurkiem, którzy to robią ale nie podam żadnego adresu bo obawiam się, że cenowo jednak z wieloma przegrywa |
|
|
|
|
karm-ella
Początkujący
|
Wysłany: 31 Lipiec 2013, 12:58
|
|
|
Tak wszyscy polecają to i Ja polecę, ale firmę City która moim zdaniem świetnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. W każdym bądz razie Ja nigdy nie miałam z nimi problemów :) |
Ostatnio zmieniony przez restauro 8 Styczeń 2018, 19:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Cysorz
|
Wysłany: 31 Lipiec 2013, 16:05
|
|
|
karm-ella napisał/a: | Tak wszyscy polecają to i Ja polecę, ale firmę City http://city.com.pl, która moim zdaniem świetnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. W każdym bądz razie Ja nigdy nie miałam z nimi problemów :) |
To nie jest drukarnia.
Moderator by się jakiś przydał, żeby posprzątać tu i ówdzie... |
|
|
|
|
|