Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
30 Styczeń 2013, 22:15
Drukarnie
Autor Wiadomość
kamilg46 
Bywalec
kamilg46

Wysłany: 18 Sierpień 2012, 00:49   Drukarnie

Hej jaką tanią drukarnie internetową polecacie. chodzi mi o taką która ma szeroka ofertę ulotki. kalendarze teczki plakaty, zawieszki, bilbordy, kalendarze itp. Jak mogę wyszukiwać promocji w drukarniach. Jak wygląda współpraca z drukarniami.

Cysorz 

Wysłany: 18 Sierpień 2012, 10:24   

chroma.pl
Jakość bardzo dobra, terminy i ceny ok, reklamacje bez problemu.

gogman 
Ekspert

Wysłany: 22 Sierpień 2012, 20:32   

Co do reklamacji to ja miałem potyczki z nimi.
Tańsza od chromy to drukowalnia.pl

Ps. Temat by trzeba było przenieść - nie ten dział

nowiutkip@op.pl 
Początkujący

Wysłany: 27 Sierpień 2012, 08:40   

Przy większych zleceniach lub nietypowych wymiarach zamówieniach chroma odpada. Oni drukują tylko standard. Ja się sporo naszukałem ostatnio więc polecę www.stardruk.pl. Jeżeli chodzi o druk nietypowych zamówień to ciężko o coś lepszego od nich (przynajmniej ja nie znalazłem). Swoją drogą dobry pomysł by stworzyć spis dobrych drukarni 2 tygodnie temu bardzo by mi to ułatwiło pracę.

Basia_NotaPress
Początkujący

Wysłany: 7 Wrzesień 2012, 14:24   Kalendarze i notesy

Polecam drukarnię NotaPress. Kalendarze 2013 - ponad 1000 modeli, no i notesy - jedno i drugie to specjalność firmy.
System sprzedaży bardzo przyjazny dla agencji reklamowych - promocje, rabaty agencyjne, sezonowe obniżki cen...

mosiumm 
Praktyk

Wersja CorelDRAW: X3
Wysłany: 18 Wrzesień 2012, 10:35   

www.abcgraf.pl

post_lele
Początkujący

Wysłany: 23 Styczeń 2013, 12:00   

Ja bym był za drukarnia.
Wprawdzie z ich usług korzystam dopiero miesiąc i na prawdę pracują tam układowi ludzie, trochę zalegałem z zapłatą- nie było problemu, przynosiłem poprawki w ostatniej chwili, też żadnych obiekcji do tego nie mieli. Drukowałem u nich już ulotki, plakaty i wizytówki. Wszystko terminowo i profesjonalnie
Ostatnio zmieniony przez restauro 16 Marzec 2016, 13:00, w całości zmieniany 2 razy  

Mellody
Początkujący

Wysłany: 30 Styczeń 2013, 22:08   

Przejrzyj ofertę TPSdruk, jak dla mnie najlepsza drukarnia internetowa. Współpracowałem z kilkoma i tylko ta firma wypadła w pełni pozytywnie. Profesjonalnie podchodzą do klienta, zamówienia wykonują szybko i na wysokim poziomie. Ceny konkurencyjne, więc mogę śmiało polecić.

joannaw.79 
Fachowiec

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 30 Styczeń 2013, 23:21   

Ja polecam swojego nieinternetowego Krzysia :-) Kontakt internetowy przeze mnie.
Całkiem fajna jest też expoprint.eu, ale nie wiem jak z niestandardowymi zamówieniami, ja drukuję u nich standardy, czyli głównie karty firmowe, wizytówki i teczki, (chociaż do teczek jest fatalny wykrojnik) jak Krzysiowi się nie chce. Jakość druku całkiem przyzwoita jak na ich maszynę (KBA do szybkich masówek), folia nie odłazi.

Cysorz 

Wysłany: 31 Styczeń 2013, 01:42   Re: Kalendarze i notesy

Basia_NotaPress napisał/a:
Polecam drukarnię NotaPress. Kalendarze 2013 - ponad 1000 modeli, no i notesy - jedno i drugie to specjalność firmy.
System sprzedaży bardzo przyjazny dla agencji reklamowych - promocje, rabaty agencyjne, sezonowe obniżki cen...

Mogę prosić coś bliższego na temat parku maszynowego? Interesują mnie szczególnie dane techniczne maszyn offsetowych i wyposażenie introligatorni - tzn. modele wystarczą, znam większość z nich. Gdzie można zobaczyć proces produkcji "na żywo"? Na stronie www nie ma takich informacji...

studioGM 
Początkujący
core

Wersja CorelDRAW: 12
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 14:26   

Jak dla mnie to tylko
Ulotki mają mega tanio i w świetnej jakości. Ogólnie mają bardzo bogatą ofertę kalendarzy, są też banerki i wyrabiają się z terminami. Nie miałem do nich przekonania wcześniej, ale po paru spartolonych pracach w chromie w końcu się przeniosłem do nich.

cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Wysłany: 1 Luty 2013, 11:26   

Z tym mega tanio to trochę przesadziłeś :mrgreen:
Teraz np. reklamują się, że w promocji drukują ulotki za półdarmo, ale to i tak jest drożej niż np. caffeprint.
Polecam jednak przede wszystkim printnet, czyli D&D. Ponad 12 lat bezproblemowej współpracy.

gogman 
Ekspert

Wysłany: 9 Luty 2013, 19:47   

Ktoś po targach ma jakieś nowe wieści ?
Oferowała się taka jedna drukarnia, przedstawiała cennik konkurencji porównując do swojego - pbdruk

Struna 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X8
Wysłany: 9 Luty 2013, 21:46   

Osobiście korzystam najczęściej z D&D i ViperPrint, chociaż ostatnio również z pbdruku. Byłem na targach i przy stoisku pbdruku (jeśli chodzi o drukarnie) zatrzymałem się na dłużej. Facet oczywiście zachwalał swoje produkty, jednak nie robił tego w nachalny sposób. Jeśli chodzi o jakość, to robią wszystko porządnie, w dobrych cenach i z darmową przesyłką ;)

Przy stoisku ViperPrint niestety się zawiodłem, bo gość chyba nie bardzo wiedział co może mi zaproponować, więc wspomniał o tanich ulotkach, po czym zaczął namawiać na zapałki reklamowe (szczerze, to w życiu nikt mnie o taką formę reklamy nie spytał, ale może jeszcze przyjdzie czas :P). Fakt jednak jest taki, że jakościowo jak dla mnie są cały czas nr 1.

gogman 
Ekspert

Wysłany: 12 Luty 2013, 10:07   

Fakt jakość b. dobra jak i czas oczekiwania - no ale to musi iść w parze :)

guminek
Początkujący

Wysłany: 27 Luty 2013, 10:51   

Osobiście mogę polecić

vikipol34
Początkujący

Wysłany: 27 Luty 2013, 13:51   

Widzę, że nie tylko ja jestem zadowolona z http://www.tpsdruk.pl/ . To naprawdę profesjonalna i sprawnie działająca firma.

cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Wysłany: 28 Luty 2013, 12:30   

Ciekawe... dwóch nowych, dołączyli wczoraj i zupełnie przypadkiem chwalą tę samą firmę.
Więcej finezji :-P

Struna 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X8
Wysłany: 28 Luty 2013, 12:37   

Jeśli chodzi o ostatnią drukarnię, to już nie pierwsza taka zagrywka w tym temacie :D

retros
Początkujący

Wysłany: 18 Marzec 2013, 18:04   

Struna napisał/a:
Jeśli chodzi o ostatnią drukarnię, to już nie pierwsza taka zagrywka w tym temacie :D

Nie pierwsza i nie tylko na tym forum. A najlepsze jest to że jadą po firmie która dla nich drukuje. Są pośrednikiem Chromy. Skoro ktoś jest niezadowolony z Chromy to siłą rzeczy będzie też niezadowolony z TPSdruk.

darvinexe
Początkujący

Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 20:26   

Polecam drukarnię
Kod:
http://www.greendruk.pl/
zamówienia można składać online lub za pośrednictwem poczty mailowej. Drukowałem jakiś czas temu plakaty i jestem w pełni usatysfakcjonowany z obsługi.

Cysorz 

Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 21:39   

Oferta "średnia". Opinię wystawiłeś na podstawie jednego zlecenia?

chezare 

Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 09:06   

Otworzyliście puszkę z Pandorą :-) to się nie dziwcie.
Nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie, że każdy reklamuje swoją drukarnię :-)
Jak nie jest zabronione to można. Ostrożny byłbym z negatywnymi opiniami bo nie daj Boże trafi się na kogoś zawziętego i pół biedy jak się skończy mailem do Rolanda z prośbą o usunięcie postu, gorzej jak trzeba będzie tłumaczyć się w sądzie, że się nie jest wielbłądem.
Pewnie przesadzam, oni też nie mają na to czasu :-)
Ja szczerze mówiąc nigdy nie korzystałem z takich usług wychodząc z założenia, że lepiej dać zarobić znajomemu, który drukuje dla mnie od lat i nawet jak coś jest nie tak, a każdemu może się to zdarzyć, to łatwiej osiągnąć porozumienie z kimś kogo się zna z imienia i nazwiska, niż szukać wiatru w polu, tzn. w internecie :-) On też zbiera zamówienia z internetu, mało tego, ma rozsianych po Polsce parę filii z żywymi ludźmi za biurkiem, którzy to robią ale nie podam żadnego adresu bo obawiam się, że cenowo jednak z wieloma przegrywa :-)

karm-ella
Początkujący

Wysłany: 31 Lipiec 2013, 13:58   

Tak wszyscy polecają to i Ja polecę, ale firmę City która moim zdaniem świetnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. W każdym bądz razie Ja nigdy nie miałam z nimi problemów :)
Ostatnio zmieniony przez restauro 8 Styczeń 2018, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  

Cysorz 

Wysłany: 31 Lipiec 2013, 17:05   

karm-ella napisał/a:
Tak wszyscy polecają to i Ja polecę, ale firmę City http://city.com.pl, która moim zdaniem świetnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. W każdym bądz razie Ja nigdy nie miałam z nimi problemów :)

To nie jest drukarnia.
Moderator by się jakiś przydał, żeby posprzątać tu i ówdzie...

Odpowiedz do tematu