Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA PILNIE POSZUKIWANA
Autor Wiadomość
ARiMES 
Początkujący
www.arimes.pl

Wersja CorelDRAW: X5
Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 16:44   UWAGA PILNIE POSZUKIWANA

Witam poszukuje darmowych zdjęć w wysokiej rozdzielczość dziewczyn, a raczej twarzy do salonu kosmetycznego Proszę o pomoc może ktoś ma na dysku akurat kilka fajnych propozycji :)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 18:26   

no samych twarzy to nie posiadam,ale posiadam rendery kobiet,wrzuciłem na początek 25 takowych propozycji(jestem na razie na modemie wiec pliki powyzej 20 mb mulą mi łącze niemiłosiernie,ale mysle że na początek starczy ci tych twarzy) przykład 4 renderów kobiet , które są w paczce

a tu link
http://chomikuj.pl/bidon184/rendery/kobiet

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 18:44   

Widzę bidon184 na posterunku. Masz prawa majątkowe do tych zdjęć? Masz zgodę na użycie wizerunku?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 19:12   

,nie no bez przesady,przeciez to są rendery ze zdjęć ,które te panie udostępniają na swoim profilu,w róznych periodykach,gazetach itd,przecież ja im fotki nie zrobiłem jako paparazi :lol: ,jesli człowiek potrzebuje zdjęc ładnych kobiet to ja nie widze przeciw wskazań żeby uzyc tych renderów ,tym bardziej że to są w jakimś tam wzgłędzie modelki,napewno będą zadowolone jesli ich twarz będzie widoczna w jakimś np salonie fryzjerskim czy tam kosmetycznym,uwież mi napewno nie będą miały pretensji :lol: ,tym bardziej że same te zdjęcia udostępniają :-P

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 19:31   

Nie mam więcej pytań.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 19:48   

bidon184 napisał/a:
napewno będą zadowolone jesli ich twarz będzie widoczna w jakimś np salonie fryzjerskim

Tak twierdzi bidon, bo z nimi rozmawiał i tak mu powiedziały.
Arimes, to może być szybka ścieżka do zamknięcia zakładu.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 20:22   

ja bym wam proponował zpisać sie do jakiegoś psychologa,i to takiego ,który jest specjalistą od natręctw i obaw,przyda wam sie uwierzcie mi ,bo czekać nie ma co ,bo się wam móżglansuje,im szybciej tym lepiej,ponieważ w końcu dojdziecie do przekonania ze kupując bilet do autobusu,będziecie żadali certyfikatu legalnosci papieru na którym ten bilet jest wydrukowany a co za tym idzie trzeba będzie wezwać na dywanik drwala ,kory dane dzrzewo wyciał pod konkretny bilet i czy czasami ten drwal ma prawo wogle być drwalem,ponieważ jego licencja nie posiada zgody na wydrukowanie licencji na papierze ,który został wyprodukowany z drzewa ,które wyciął inny drwal,nie no naprawde podziwiam was ,powodzenia ,proponuje obejrzeć film pi,może to wam pomoże ,(jeśli zrozumiecie przekaz),bądź co bądź nijakiej egzystencji w której i tak widzicie tylko bezsens,no cóż to tyle pozdrawiam bidon184 ;-)

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 20:26   

bidon184 się zdelegalizował. Uf...

Cysorz 

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 21:07   Re: UWAGA PILNIE POSZUKIWANA

ARiMES napisał/a:
Witam poszukuje darmowych zdjęć w wysokiej rozdzielczość dziewczyn, a raczej twarzy do salonu kosmetycznego Proszę o pomoc może ktoś ma na dysku akurat kilka fajnych propozycji :)

Poszukaj na www.fotolia.pl - tam za niewielkie pieniądze można trafić bardzo fajne zdjęcia. Nie ryzykuj z darmowymi zdjęciami - możesz zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych ale równie dobrze możesz dostać domiar na kilkadziesiąt tysięcy i utratę całego sprzętu. Szczególnie zaś z daleka obchodź Chomika - każde ściągnięcie jest tam rejestrowane "na zawsze". Mój brat ściągnął stamtąd 1 (jedną!!!) piosenkę: po kilku miesiącach po porannej (05:00) wizycie smutnych panów stracił komputer jako narzędzie przestępstwa i dostał do zapłacenia 5.000 zł. Miał zresztą sakramenckie szczęście, bo dzień wcześniej zamontował Linuxa na nowym HDD...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 21:37   

yyy,co ty gadasz?,ściągnąc mozesz wszystko oprocz oprogramowania,warunkiem jest to że musi to być do twojego uzytku(nie pisze o tych renderach ,bo to jak dla mnie nie jest godne nawet dyskusji),jesli ci panowie przyszli to widocznie twoj brat zaimportował tę piosenka do WMP i udostępnił odtwarzacz w sieci,ale to całkiem inna broszka jest :lol: ,zresztą wątpie żeby o to im chodziło ,a z chomika mozna śmiało ściągac serwer jest jak najbardziej w porżo,a te wasze teorie spiskowe ,no cóż ,każdy ma swoje zdanie

Cysorz 

Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 23:44   

bidon184 napisał/a:
/.../ ściągnąc mozesz wszystko oprocz oprogramowania,warunkiem jest to że musi to być do twojego uzytku/.../

278 § 2. mówi "Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej."
"Program komputerowy" według tego samego prawa KK to również plik *.cdr lub *.jpg, gdyż został wygenerowany przez jakiś "program". Tak więc nawet (bez przesady oczywiście, ale prawne podstawy do tego są) udostępnienie na tutejszym forum pracy wykonanej przez użytkownika nielegalnej wersji Corela również są nielegalne i taki użytkownik może być ukarany.
bidon184: podawałem tutaj link do Fotolii - serwisu gdzie można sprzedawać swoje prace i kupować cudze - to naprawdę jest całkiem fajny wybór. Sam zamieściłem tam kilkadziesiąt swoich prac i równie wiele kupiłem/kupuję. Generalnie wychodzę na tym na zero, czasami zarobię parę złotych, ale nie zajmuję się tym zawodowo.
Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że jak zauważę swoją pracę gdziekolwiek gdzie jej nie sprzedałem to staram się uzyskać wszelkie dostępne informacje skąd weszła w cudze posiadanie. Potępisz mnie za to, że za pewne prace komercyjne biorę pieniądze? Albo za to, że nie chcę, żeby efekty moje pracy były skradzione?

Niezależnie od odpowiedzi widzę, że masz "bardzo luźne" podejście do praw autorskich i piractwa. Twój wybór. Tak samo jak konsekwencje. "Zdrowy rozsądek" nie ma niestety nic wspólnego z prawem, ale o tym dyskutował nie będę...

chezare 

Wysłany: 3 Wrzesień 2012, 07:35   

Bidon jest nienaprawialny i już :-)
Dodam do tego co napisał Malutki, że prawo też często nie ma nic wspólnego ze "zdrowym rozsądkiem" :-)

Miłego tygodnia.

Odpowiedz do tematu