Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Plik PNG na krzywe?
Autor Wiadomość
ciociawiedzma
Początkujący

Wysłany: 15 Wrzesień 2012, 15:25   Plik PNG na krzywe?

Witam serdecznie.
Chciałam zlecić wygrawerowanie poniższego obrazka na kieliszkach. Mam go niestety tylko w formacie .png, a firma napisała mi, cytuje: " prosze o przesłanie projektu w krzywach w corelu zapisany do wersji 9"
Niestety kompletnie się na tym nie znam, a nie mam za bardzo czasu na naukę od podstaw:-/
Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby mógł to ktoś dla mnie zrobić.

weddingchicks-download-1342679894.png
Pobierz Plik ściągnięto 351 raz(y) 188.91 KB

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 15 Wrzesień 2012, 16:06   

no bo to debilna firma,która kupiła sobie corela i jej mozg zlansowało,smiało przy takiej rozdzielczosci można drukować z png,a jesli masz szopa i ten obrazek robiłas w szopie to nałóż maske wektorową i zapisz do eps,ale dla mnie osobiście ta firma daleko jest od profesjonalizmu,z takiej rozdzielczosci to jest dosłownie chwila,i mozna zrobić,daj przykład ,ai,swg i eps,na szybko robione ,ale naprawde żal takich firm,pewnie nie najlepiej to jest wykonane ,ale sie zdenerwowałem że tak powiem :evil:

ciociawiedzma
Początkujący

Wysłany: 15 Wrzesień 2012, 16:28   

Wielkie dzięki :-D
Jeśli chodzi o obrazek, to nie ja go robiłam, jest wygenerowany ze strony http://www.weddingchicks.com/freebies/
Na grafice nie znam się totalnie, jestem chemikiem, więc obawiam się, że nawet mając jakikolwiek program nie potrafiłabym zrobić tego o czym mówisz.
Obrazek ma być nie wydrukowany, a wygrawerowany na szkle, być może oprogramowanie lasera wymaga takiego formatu, tego też nie wiem.

Nie mniej jednak jeszcze raz dziękuję za pomoc. Mam nadzieje że któryś z tych formatów im podpasuje

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 15 Wrzesień 2012, 17:21   

zaraz moment!to chodzi o grawerke wgłębną?bo ja zrozumiałem z postu że chodzi o zeszronienie szkła i druk na tym zeszronieniu,bo to są dwie rózne bajki(czemu tak zrozumiałem? no bo ponieważ te forum nie jest od szlifowania,a grawerka wgłębna jest szlifowaniem wgłębnym),hym,wszystko zależy od tego czym dana firma dysponuje,bo laser jest tylko narzędziem,który wycina obiekt z danej kalki,czyli taki telerex,ale ten przyrząd potrtzebuje punktu umownego,który jest zdefiniowany w pliku,czyli prościej mówiąc ścierzki prowadzenia lasera,wektor nie jest tą ścieżką,poniewaz wektor nie rozrużnia punktów na danej przestrzeni wektoru,taką ścieżka był by punkt początkowy od którego zaczyna się obryz obiektu i jego wypełnienia,czyli ten twoj rysunek trzeba by obrysować od zewnątrz do wewnątrz,yhm,chyba to co ja ci zapodałem to nie zabardzo będzie sie to nadawało :oops:

ciociawiedzma
Początkujący

Wysłany: 15 Wrzesień 2012, 17:27   

Chodzi o wykonanie czegoś takiego: http://tech-graw.pl/img/p/412-1554.jpg
Na grawerce też się nie znam. Prosiłam o pomoc na tym forum, ponieważ napisali, że chcą to w krzywych, w zgodności z Corel 9. Przesłałam im te pliki, jeśli okażą się nadal złe, to po prostu wybiorę wzór z ich katalogu :-/
Nie mniej to o co prosili zostało im dostarczone, może więc oni potrafią to już sobie sami przerysować tak, żeby było dobrze.
Jeszcze raz dzięki

chezare 

Wysłany: 16 Wrzesień 2012, 15:15   

Przyzwoicie to powinno być tak MK

Odpowiedz do tematu