Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup CorelDraw X6
Autor Wiadomość
michalhockey
Początkujący

Wysłany: 3 Październik 2012, 12:40   Zakup CorelDraw X6

Witam,

Przymierzam się do zakupu najnowszej wersji CorelDraw, znalazłem w dobrej cenie takie coś:
http://allegro.pl/okazja-...2647159926.html
Wersja (zapewnie X4) wcześniejsza + upgrade do X6 wraz z dodatkami (cliparty, szablony itd).

Pytanie czy to jest wersja pełna komercyjna? Ogólnie potrzebuje Corela do przygotowywania plików do wycięcia na ploterze tnącym, który ma też funkcję OPOS (czyli będę musiał podpiąć jeszcze dodatkowo program winplot itp.) Oraz czy Ta wersja podana powyżej ma VBA?

Ktoś wie dlaczego jest taka różnica cenowa pomiędzy allegro a stroną producenta Corela?

Pozdrawiam serdecznie!

Cysorz 

Wysłany: 3 Październik 2012, 13:48   

Sprzedawca jest dostępny on-line, są podane telefony kontaktowe - zadzwoń po prostu i zapytaj - tutaj moglibyśmy tylko zgadywać.

Poza tym w ofercie pisze:
Cytat:
Pełna wersja komercyjna (do użytku w firmie lub w domu), nie żaden oem, trial ani wersja studencka

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 3 Październik 2012, 15:00   

http://www.omegasoft.pl/Corel/Corel-Draw

Nie wnikam. Ale można spróbować wniknąć i poczytać. Jeśli można "uaktualnić" wersję studencką, to można kupić wersję X6 edu za 275 zł i uaktualnić do pełnej, komercyjnej za 1045. Razem 1320 zł. Albo odkupić od kogoś za grosze oryginalnego starszego Corela i uaktualnić do wersji X6 za 1045 zł. Albo sprawdzić czym się różni uaktualnienie od pełnej wersji i kupić uaktualnienie. Nie wiem jak teraz, ale uaktualnienie do wersji 9 nie różniło się niczym od pełnej wersji. Poza kwotą widniejącą na fakturze.

Dała bym sobie głowę uciąć u samej nasady, że już był watek o kupowaniu Corela. Ostrzegałam w nim nawet przed zakupem X6 zanim nie ukaże się SP. I nie mogę go znaleźć. Gapa ze mnie, czy wyparował?

Odpowiedz do tematu