|
Projekty Opakowań spożywczych |
| Autor |
Wiadomość |
matti86
Praktyk

|
Wysłany: 1 Listopad 2012, 18:21 Projekty Opakowań spożywczych
|
|
|
Witam Wszystkich
Od jakiegoś czasu interesuje mnie zagadnienie związane z projektami na opakowaniach produktów spożywczych nigdy tego nie robiłem i interesuje mnie jak to jest zrobione weźmy np kostki czekolady
czy chociażby wafelki
Nurtuje mnie to w jaki sposób to jest zrobione i nawet jak bym chciał się zabrać do takiego czegoś to nawet nie wiem jak zacząć :)
będę wdzięczny jeśli ktoś mi wyjaśni jak się robi takie grafiki :) |
|
|
|
 |
marol2
Fachowiec HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 1 Listopad 2012, 19:09
|
|
|
| takie rzeczy robi się w Photoshopie, można później poskładać w Corelu |
|
|
|
 |
beerseeker
Bywalec mgr sztuki

Wersja CorelDRAW: X5
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 31 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2 Listopad 2012, 11:10
|
|
|
| Takie rzeczy to dostajemy przeważnie w Illustratorze, Corel niestety jest trochę ubogi, szczególnie jeśli chodzi o kolory. Nie wiem od czego to zależy, ale te same kolory wyświetla i wychodzi po naświetleniu lepiej z Illustratora. W Ilku można robić "fajniejsze" rzeczy, które w Corelu niekoniecznie wychodzą. Poza tym kwestia odpowiednich materiałów źródłowych - zwróć uwagę, że przy tego typu projektach główny nacisk idzie na "piękną" wizualizację eksponowanego produktu. |
|
|
|
 |
matti86
Praktyk

|
Wysłany: 2 Listopad 2012, 17:32
|
|
|
| dzięki za odpowiedz a wiec jak rozumie klient dostarcza zdjęcia na bazie których tworzy się ilustracje i to najczęściej w AI |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2 Listopad 2012, 21:21
|
|
|
| Niekoniecznie. Ja bitmapy obrabiam w PS a całą resztę w Draw - grunt, żeby je importować wraz z osadzonym profilem, o czym często użytkownicy zapominają... |
|
|
|
 |
kula69

Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 71 razy Wiek: 56 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 890 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 4 Listopad 2012, 01:23
|
|
|
matti86, | Malutki napisał/a: | | Niekoniecznie. Ja bitmapy obrabiam w PS a całą resztę w Draw - grunt, żeby je importować wraz z osadzonym profilem, o czym często użytkownicy zapominają... |
Ja robię jak Malutki akolory w LAB-ie |
|
|
|
 |
|
|