|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
minimalna wolna przestrzeń pomiędzy obiektami |
| Autor |
Wiadomość |
gogman
Ekspert

Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 5 Listopad 2012, 22:36 minimalna wolna przestrzeń pomiędzy obiektami
|
|
|
Witam
Tworze sygnet pod logo, którego symbolem ma być ptak powstający z paru brył.
Czy ktoś wie jak zaradzić wolnym przestrzeniom, które tworzą się podczas przycinania obiektów (tworzą się białe linie w miejscach stykania)
 |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 5 Listopad 2012, 23:55
|
|
|
| [edit] Chyba nie na ten topic miałem odpowiedzieć ;) |
| Ostatnio zmieniony przez Cysorz 5 Listopad 2012, 23:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 5 Listopad 2012, 23:56
|
|
|
Rozumiem, że chodzi o połączenie "tułów/skrzydła/ogon", tak?
Pytanie mam takie - czy jak masz narysowane co trzeba i zrobisz na ten fragment masakrycznego zooma, jakieś 1000%, to te linie są nadal? Bo ja miałem podobne doświadczenia i nie raz jest tak, że CD nie potrafi oddać styku linii w niektórych powiększeniach. Jeśli ma maksymalnym zoomie nie ma linii, to znaczy, że jest git i przy druku czy czymś ich nie będzie.
Pytanie drugie - próbowałeś to wydrukować? Z powyższych powodów w druku często nie ma żadnych linii.
Porada, jeśli odpowiedzi na dwa powyższe pytania miażdżą moje wyjaśnienia - powiększ kształty tak, by wchodziły pod siebie. Określ kolejność i nie przycinaj - od góry - skrzydło, tułów, ogon. Niech nachodzą na siebie (nawet po ułamek milimetra), wtedy nie będzie żadnego "styku" krawędzi obiektów. Tak ja bym zrobił. |
|
|
|
 |
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Listopad 2012, 11:14
|
|
|
Te linie widzi najprawdopodobniej tylko Corel i Ty.
Ja natomiast chciałem zasugerować, że może nie warto pakować się tam, gdzie nie ma już miejsca? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|