Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
cienie wokól grafiki
Autor Wiadomość
eRKa
Początkujący

Wysłany: 26 Listopad 2012, 16:52   cienie wokól grafiki

po wydruku wokól loga oraz tekstów zamienionych na krzywe pojawiaja sie niebieski cień...
gdzie jest problem?

s-p-i-n 

Wysłany: 26 Listopad 2012, 18:37   

Wogóle w projekcie jest cień?

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 26 Listopad 2012, 18:39   

Cień? Czy kontur? Jest wszędzie dookoła? Czy tylko z jednej strony? Podrzuć pliki, to zobaczymy. Jeśli "cień" jest tylko z jednej strony, to jest nie tak skalibrowana drukarka (nie wiem na czym drukujesz - maszyna i papier) i występuje przesunięcie niebieskiego. Jeśli jest dookoła, to może w jakiś magiczny sposób po zamianie na krzywe wszystko dostaje konturu? Drukujesz z Corela, czy robisz PDF-a? Jeśli z Corela, to zrób PDF i sprawdź jeszcze raz. Jeśli z PDF, to go podeślij.

eRKa
Początkujący

Wysłany: 26 Listopad 2012, 19:05   

drukuje z corela.
importuje logo do corela. Po obrysie to jest prostokąt na środku niego jest jakieś kolorowe logo, na monitorze dookoła logo w obrębie rysunku tło jest białe, a na wydruku błękitne. Podobnie z tekstem zamienionym na krzywe - na monitorze tekst jest na białym tle a na wydruku na błękitnym prostokącie.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 26 Listopad 2012, 19:47   

jak rozumiem,ten tekst tez jest na tym importowanym logo?,jesli tak to ja też tak miałem,coprawda w innym programie,ale chyba to nie ma znaczenia,poradziłem sobie z tym rozgrupowując obiekt i kliknąłem na niby biały obszar,i co się okazało,był tam gradient,na stole roboczym wyglądał jak biały ale na palecie pokazywało mi rózowy,usunąłewm go i wszystko wróciło do normy,nie wiem czy to ten sam przypadek,ale napisałem bo takie coś też mi się zdarzyło

Odpowiedz do tematu