Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
szukam czcionki
Autor Wiadomość
karuzela 
Znawca

Wersja CorelDRAW: 12
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 13 Luty 2013, 19:29   szukam czcionki

Sądzę, że ta jest już łatwiejsza od wcześniejszych, więc i może tym razem będę mogła liczyć na Waszą pomoc :mrgreen:

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 13 Luty 2013, 20:37   

hehe,nie ma czegoś takiego jak łatwa identyfikacja czcionki z haftu,ja bym nawet powiedział że trudniejsza bo ma mniej szczegółów,ale jak to się mówi damy rade :-P to jest przem Pani Jonny Quest Classic

karuzela 
Znawca

Wysłany: 13 Luty 2013, 21:01   

Zadziwiasz mnie :mrgreen:
Raz, że błyskawiczną pomocą
Dwa, że takim obecnaniem
Powiedz mi proszę, w jaki sposób, ty tak szybko je znajdujesz? :*

Co do łatwości, czy też trudności, zgadzam się, że trudniejsze są na hafcie, jednak chodziło mi, że jakaś taka czytelniejsza niż poprzednia :-D

No i kolejny raz mogłam na Ciebie liczyć ;-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 13 Luty 2013, 22:29   

wszystko jest kwestią wprawy ,no i porządku w kompie jesli chodzi o czcionki,z czcionki widać że to jest jakaś skryptowa,jest nie regularna więc odrzucasz kaligraficzną,szkolną też bo jest powiedzmy niezaładna,trashową to wiadomo,że to nie grafiti to chyba widać,więc zostają inne(przynajmniej ja tak mam poukładane)otwieram se folderek,szukam podobnej pierwszej z brzegu,mam nazywa się Secret,pisze se nią zdanie z obrazka,wrzucam na serwer no i bingo jest znaleźone Jonny Quest Classic,w ten sposób można też korzystać z dafont,no ale tak jak pisze to wszystko kwestia wprawy :-) ,można też korzystać jesli ktoś nie za bardzo kojarzy kroje czcionek z programu Find My Font,ale z taskim obrazkiem to nie ma co podchodzić,trzeba ręcznie niestety ;-)

karuzela 
Znawca

Wysłany: 14 Luty 2013, 10:57   

No właśnie ja mam bałagan w czcionkach ale chyba mnie to zmotywuje do porządków ;-)
Wprawa to dużo na pewno już lepiej sobie radzę niż na początku ale jak widać czasami potrzebuje jeszcze pomocy :-)

Odpowiedz do tematu