|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Corel Graphics Suite X6 |
| Autor |
Wiadomość |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 22:19 Corel Graphics Suite X6
|
|
|
Na allegro widziałem NAJNOWSZĄ, 64 bitową, wersję pakietu Corel za 300 złotych.
Bardzo niska cena, nawet podejrzanie tanie bym powiedział.
Czy wie ktoś czy taka wersja z licencją za 300 złotych jest jakaś dodatkowo okrojona?
Czy to naprawdę PEŁNY, funkcjonalny program a kosztuje tak niewiele z racji że nie posiada licencji na komercyjny użytek?
Zdziwiła mnie niska cena najnowszego produktu i wole się upewnić. Bo w innych programach bywają tańsze wersje, ale są przez to pozbawione wielu funkcji. Mamy wersję "Pro" za 2000 zł i wersję "Home studio" za 700 złotych na przykład.
Czy Corel też coś zubaża program za ten w cenie 300? Czy po prostu sama różnica w licencji powoduje taką cenę?
Może nabęde X6, ale jeśli ma być jakaś okrojona wersja albo niezdatna do darmowych aktualizacji to się wstrzymam. Dlatego pytam o to czy ta wersja za 3 stówki jest jakaś "gorsza" od normalnej |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 23:00
|
|
|
Nom, F, właśnie poszukałem na Allegro tych aukcji i widzę, że wszystkie X6 z ceną w okolicy 3 stówek są w wersji Edukacyjnej albo Home & Student - chyba, że coś przeoczyłem - w takim wypadku daj link do aukcji.
Wersje EDU oraz H&S są zazwyczaj okrojone w sposób, który parę razy zgłaszany był na forum jako upośledzenie programu lub błędy - brak możliwości zdefiniowania ustawień eksportu PDF'a, brak VBA i makr i jeszcze parę innych buraków, więc moim zdaniem gra nie warta świeczki (szczególnie przez te problemy z eksportem do PDFa - bo jak wyślesz komuś pliki? JPG? CDR?) |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 23:06
|
|
|
| Corel doszedł do wniosku, że najlepiej uczyć się na błędach. Dlatego te wersje zawierają same błędy i nie można ich uaktualnić do wersji zubożonych o najdokuczliwsze błędy. |
|
|
|
 |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 20 Luty 2013, 08:57
|
|
|
| Oj to dobrze jednak, że zapytałem. Kompletnie nie ma sensu w to brnąć sugerując się ceną. Bo ja notorycznie eksportuje do PDFów. NIe, nie, nie - to nie ma sensu. Właśnie coś mi tak pachniało że może tak być... Teraz się upewniłem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|