jak zmienić rozdzielczosc i rozmiar importowanego tła |
Autor |
Wiadomość |
kurczaczi
Bywalec
Wiek: 42 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 22 Skąd: jelonka city
|
Wysłany: 9 Sierpień 2007, 21:27 jak zmienić rozdzielczosc i rozmiar importowanego tła
|
|
|
Mój problem polega na tym że gdy importuje obrazek o małych rozmiarach i chce zrobic z niego tło, gdy go powiększam rozdzielczość staje sie tragiczna:(
potrzebuje rady krok po kroku jak mam zmienić rozdzielczość tak żeby wszystko grało
z góry dziękuje |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Sierpień 2007, 23:07
|
|
|
NIE MOŻNA zmienić rozdzielczości "w górę" zachowując JAKOŚĆ. To taka sama sytuacja, jakbyś banknocik 10-złotowy próbował naciągnąć do 100-złotówki.
Są co prawda programy reklamujące się jako cudowne środki na podwyższenie rozdzielczości, ale prawdy w tym jest tyle samo, co w spotach obiecujących "uzdrowienie/wyleczenie" zębów przez sam fakt kupienia ich rewelacyjnej pasty...
Można prawdę mówiąc jakościowo "podciągnąć" zdjęcie o kilka (naście???) procent, ale jest to środek zastępczy, a polega to na "teoretycznej" poprawie uzyskanej przez obcięcie wartości granicznych histogramu... |
|
|
|
|
kurczaczi
Bywalec
Wiek: 42 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 22 Skąd: jelonka city
|
Wysłany: 10 Sierpień 2007, 06:00
|
|
|
ok dzięki
czy w takim razie mógł by mi ktos podać linka do strony gdzie są fajne tła- tylko rzeby obrazki były w dużych rozmiarach |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
|
|
|
|
kurczaczi