Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
28 Maj 2013, 08:56
POMOCY !!! RETUSZ TWARZY!!
Autor Wiadomość
ChocoEye
Początkujący

Wysłany: 27 Maj 2013, 20:50   POMOCY !!! RETUSZ TWARZY!!

Witam, mam prośbę do Was... Pomoglibyście mi , wytłumaczyli nie wiem co kolwiek.. Otóż mam zadaną pracę na grafikę komputerową w której za pomocą Corel Photo Paint mam zretuszować dowolną twarz. Oczywiście nie mówię o pro retuszu chodzi mi o lekki retusz jak przystało na początkującego : D wdzięczny będę również jeżeli ktoś zrobi do tego mały tutorial ze screenami, na pewno nie tylko mnie się to przyda.. Ogólnie praca ma polegać na tym aby zrobić ten retusz i krok po kroku go opisywać screenami (wiadomo aby nie było ze sobie go pobrałem gotowego lub ktoś mi to go zrobił). Czekam z niecierpliwością i dzięki z góry !!

Pozdrawiam Patryk : DD

Cysorz 

Wysłany: 27 Maj 2013, 23:15   

Tzn. na "lekcji" tego nie było??! Opierdziel wykładowcę (ale tak solidnie) , że jakieś dziwne tematy zadaje!

Jednak gdyby coś, to pisz na PW - co prawda biorę za godzinę pracy 70-100 zł netto, ale mogę zejść do 50 w specjalnej promocji dla użytkowników tego forum...

ChocoEye
Początkujący

Wysłany: 28 Maj 2013, 04:32   

Tak jak już mówiłem mi nie potrzeba mega retuszu chce tylko małej początkującej lekcji ;/
Jest ktoś kto mi to pokaże bez żadnych dodatkowych opłat? Proszeeee

chezare 

Wysłany: 28 Maj 2013, 05:46   

Już myślałem, że jakiś ciekawy tutorial przeczytam :-)
Malutki zrozumiał prośbę i dlatego chce tylko 50 złociszy a nie 100 :-)
Po pierwsze Photo-Paint nie za bardzo nadaje się do takiej roboty, ale jak już musisz, to dla ułatwienia powiem Ci, że podstawowym narzędziami do wykonania tego zadania będzie narzędzie do klonowania, rozmywania itp. I dobrze jakbyś robił to delikatnie, przeźroczystość narzędzia, wtapianie, itd.
Niestety nie mam teraz czasu żeby przeprowadzić lekcję bo muszę zrobić robotę, jak nie zrobię, to mi nawet operacja plastyczna nie pomoże.
Widzę, że pomysłowość nauczycieli rośnie.
Ciekawy nick :-)
Ostatnio zmieniony przez chezare 28 Maj 2013, 11:01, w całości zmieniany 1 raz  

s-p-i-n 

Wysłany: 28 Maj 2013, 10:15   

Wrzuć jakieś zdjęcie i napisz co chcesz w nim poprawić to podpowiemy Ci co nieco.

nakan
Bywalec

Wysłany: 28 Maj 2013, 15:02   

A wystarczyło na YOUTUBE poszukać http://www.youtube.com/watch?v=OcmF-f9BD4Q

Odpowiedz do tematu