Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
14 Lipiec 2013, 19:05
druk na kilku kartkach A4
Autor Wiadomość
bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 14 Lipiec 2013, 18:33   druk na kilku kartkach A4

zaginął mi gdzieś plik mapy gdyni,znalazłem na necie inny,znalazłem w sensie że jest taka aplikacja flashowa z mapą,więc se ją ściągnełem i zdecompilowałem,ale to mniejsza z tym,ważne jest to że ona jest oczywiście w wektorach,ale jak ja mam ją teraz podzielić żeby wydrukował;o mi powiedzmy na 8 A4,no chodzi mi o to żeby była czytelna :roll: ,rozumiecie złoże sobie potem te kartki :-) ,druknął bym z flasha ale ,flash drukuje z klipów więc trza by od nowa praktycznie składać :lol: więc sami rozumiecie że to odpada,w corelu pewnie można podzielić to powiedzmy na 8 częsci i druknąc,problem w tym że ja nie wiem jak to się w tym corelku robi :-) Pomożecie :-P

PS: oczywiscie pliczek moge załączyć,jesli jest to na tyle skomplikowane że cięzko będzie wytłumaczyć,tylko napiszczie w jakim formacie chcecie
Ostatnio zmieniony przez s-p-i-n 14 Lipiec 2013, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

s-p-i-n 

Wysłany: 14 Lipiec 2013, 19:05   

Plik/Drukuj
Zakładka Układ
Zaznaczasz opcję "Drukuj z podziałem na fragmenty" i teraz opcjami ustawiasz sobie co chcesz (ile fragmentów, zakładki znaczniki itp. itd.) corel automatycznie dzieli i ustawia wszystko.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 14 Lipiec 2013, 19:13   

niom,chyba nie powiedziałem jednego,zapomniało mi sie,flash to takie ustrojstwo że tam grafika jest bardzo mała,taka mapka ma 400x450 px,czyli rozumiem musze to w corelku powiększyć do żadanej wielkosci i w tedy w te opcje wejsc,czy źle kumam i corel sam to wykombinuje że ma to rozłozyć na powiedzmy 8 kartkach :oops:

s-p-i-n 

Wysłany: 14 Lipiec 2013, 19:17   

musisz powiekszyc do sklail 1:1

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 14 Lipiec 2013, 19:24   

oki,jak rozumiem skala 1:1 to skala jaki obraz chce uzyskać,oki bede kombinował,dzieki :-)

Firmaś 
Bywalec

Wersja CorelDRAW: X5
Wysłany: 22 Lipiec 2013, 13:23   

bidon184 i co poszło? Trzeba też wziąć pod uwagę marginesy, no chyba że masz drukarkę, która drukuje bez ;)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 22 Lipiec 2013, 13:27   

tak ,tak,wszystko się udało,Corel miło mnie zaskoczył :-) elegancko wyszło :-)

Odpowiedz do tematu