Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przerobienielogo na cdr - pilne
Autor Wiadomość
Pepsaj 
Doradca

Wersja CorelDRAW: Pepsaj
Wysłany: 28 Sierpień 2013, 18:05   Przerobienielogo na cdr - pilne

Witam,
potrzebuję przerobić dość skomplikowane w mojej ocenie logo na plik corela, a docelowo eps. Proszę pilnie o informację czy coś takiego jest w ogóle możliwe (jutro do 9 muszę odpowiedzieć czy się tego podejmę - tzn grawerowania tego logo na płycie kamiennej), a dalej czy ktoś z Was by się tego dla mnie podjął.

Z góry dzięki.

Rysunek1.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 290 raz(y) 111.04 KB

Cysorz 

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 18:22   

Ale dlaczego w tym dziale skoro to (jak podejrzewam) płatne zlecenie?

s-p-i-n 

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 18:29   

Da się zrobić, nic tam skomplikowanego niema

Pepsaj 
Doradca

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 18:29   

Zawsze jak miałem tego typu problem to wrzucałem do tego działu. Przeważnie znajdował się ktoś kto mi pomógł: przerobieniem, albo informacją i jeszcze nikt o kasę nie prosił. Dlatego wrzuciłem tutaj.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 18:51   

uff,grubo,za gratis ,to powiem Ci tak,Vector Magic robi to tak (plik eps i pdf dla corela)

Pepsaj 
Doradca

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 19:14   

eps mam pusty, nie wiem, czy to ma być żart w stylu "za darmo to masz puste pole" czy coś nie zadziałało.
Ja tylko odpowiadałem na pytanie czemu umieszczam swoje pytanie w tym dziale. Jeśli ktoś uważa, że zrobi to, ale odpłatnie to czekam na wiadomości na privie.

s-p-i-n 

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 19:20   

moze masz za nisko wersje Corela, sprobuj zaimportowac PDFa

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 19:54   

Pepsaj napisał/a:
eps mam pusty, nie wiem, czy to ma być żart w stylu "za darmo to masz puste pole" czy coś nie zadziałało.
Ja tylko odpowiadałem na pytanie czemu umieszczam swoje pytanie w tym dziale. Jeśli ktoś uważa, że zrobi to, ale odpłatnie to czekam na wiadomości na privie.

nie robie sobie jaj z userów,nie wiem czemu nie otwiera,zrob tak jak napisał s-p-i-n,mozna też w adobe shop otworzyć,albo tak jak radzi s-p-i-n,jak pasuje moge to do cdr dać

Cysorz 

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 19:59   

Pepsaj napisał/a:
Zawsze jak miałem tego typu problem to wrzucałem do tego działu. Przeważnie znajdował się ktoś kto mi pomógł: przerobieniem, albo informacją i jeszcze nikt o kasę nie prosił. Dlatego wrzuciłem tutaj.
Ależ ja nie proszę o kasę bo mnie nie interesuje te +/- 30 złotych które za taką usługę liczą sobie małe agencje! Widzę po prostu, że za to zlecenie weźmiesz od klienta pieniądze a tu szukasz jelenia który to zrobi tutaj za Ciebie za darmo. Jak się mylę to mnie popraw...

Pepsaj 
Doradca

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 20:08   

bidon184 napisał/a:
nie robie sobie jaj z userów,nie wiem czemu nie otwiera,zrob tak jak napisał s-p-i-n,mozna też w adobe shop otworzyć,albo tak jak radzi s-p-i-n,jak pasuje moge to do cdr dać

Dzięki, pomogła rada Spina. Z tym, że te kreseczki są tak drobno wykonane, a obrazek jaki miałbym robić mały, że chyba jednak nie da rady tego wykonać techniką piaskowania. Bez obrazy za moje podejrzenia o żart, ale gdyby to był żart to byłby moim zdaniem całkiem udany ;P chociaż trochę niemiły :P

Malutki napisał/a:
Ależ ja nie proszę o kasę bo mnie nie interesuje te +/- 30 złotych które za taką usługę liczą sobie małe agencje! Widzę po prostu, że za to zlecenie weźmiesz od klienta pieniądze a tu szukasz jelenia który to zrobi tutaj za Ciebie za darmo. Jak się mylę to mnie popraw...

Eh, nie szukam jelenia. Po pierwsze na początek prosiłem o radę czy to jest wykonalne, bo sam nie potrafię tego zrobić. Po drugie gdyby ktoś napisał "tak, zrobię to, ale za tyle i tyle" to bym to jak najbardziej rozumiał. Ale jak do tej pory zawsze znajdował się ktoś, kto robił coś z czym sobie nie radziłem i nie chciał pieniędzy nawet jak proponowałem, a były już takie sytuacje. Wiem, że to forum jest pełne zapaleńców, którzy robią takie rzeczy niejako dla samej przyjemności.

Cysorz 

Wysłany: 28 Sierpień 2013, 20:25   

Pepsaj napisał/a:
/.../ gdyby ktoś napisał "tak, zrobię to, ale za tyle i tyle" to bym to jak najbardziej rozumiał /.../
Mamy od tego taki ::dział:: - to dla Twojej informacji. I możesz mi wierzyć, że wiele razy tam się udzielałem, dopisując jedynie do PW "kliknij zamiast tego Pajacyka" i zapewne nie jestem jedynym który coś takiego zrobił. Żeby było jasne: nie podejrzewam Cię, że dla kilku złotych chcesz kogoś naciągnąć, ale wypadałoby zachować chociażby pozór dobrej woli...

chezare 

Wysłany: 30 Sierpień 2013, 07:13   

Malutki prawdę mówi, nie raz pajacyka klikałem :-)
POKÓJ.
Może to złagodzi obyczaje? :-)
http://www.youtube.com/watch?v=JPnjzgm0h6M
Od 2 min byłem już całkowicie wyleczony z jakiejkolwiek agresji.
Jak by nie pomogło to
http://www.youtube.com/watch?v=Cyuc8cdfwnw
albo
http://www.youtube.com/watch?v=DBD5EUxPhg8
3Mta się.
Be In Love

Odpowiedz do tematu