|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Foncik |
Autor |
Wiadomość |
Trurl
Ekspert
Pomógł: 66 razy Wiek: 70 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 952 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 10:12 Foncik
|
|
|
Poszukuję takiej czcionki. Pomóżcie... |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 10:24
|
|
|
Brush445PL - tutaj tylko nie wiem, czy akurat na AZFonts jest z polskimi znakami, ale gdzieś jest na pewno, bo mam taką |
|
|
|
|
Trurl
Ekspert
Pomógł: 66 razy Wiek: 70 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 952 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 10:57
|
|
|
Okazało się, że mam tę czcionkę (w wersji postscriptowej), ale nie miałem jak sprawdzić, bo Adobe Type Manager nie działa pod Windows 8. Po Twoim poscie sprawdziłem tę czcionkę na innym komputerze z Win 7 i ATM i okazało się - o zgrozo - że moja czcionka jest uszkodzona...
Piszesz, Shame, że też masz gdzieś taką, więc kieruję do Ciebie nieśmiałą prośbę... |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 11:27
|
|
|
a ja Panowie zrobił bym tak,ponieważ to co podał Shame i tak nie ma ł więc pobrał bym sobie darmowy zamiennik http://www.ufonts.com/fonts/palette-regular.html i dorobił tę kreske na ń i ł ,ten kroj czcionki z ze wszystkimi polskimi znakami ma chyba tylko Palette OT Std,no chyba żs Shame ma jakąś super,no to się nie wtrącam |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 12:46
|
|
|
bidon, jak zwykle mnie zadziwiasz... Jak ty wynajdujesz te odpowiedniki? Kurcze, prawdę powiedziawszy myślę, że jakby dobrze popracować to można by z tego niezły biznes zrobić, a mianowicie zbudować portal ZAMIENNIKI CZCIONEK PŁATNYCH, na którym niczego nie trzeba by trzymać, tylko wskazywać linki do odpowiednich stron, czerpiąc kasę z reklam Takie zestawienie W sumie dobrze by było, jakby ludzie mogli to robić. Wtedy by to mogło urosnąć w siłę W najgorszym wypadku można zrobić taki PRZYKLEJONY TOPIC na forum, w którym byśmy takie zamienniki wrzucali |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 14:19
|
|
|
pewnie że tak,nieraz mi ręce opadają ,jesli font kosztuje powiedzy 60 euro a i tak nie ma wszystkich znaków,a potrzeba zrobić doslownie jeden napis i to fontem ktory do niczego więcej nie będzie potrzebny,bo jest poprostu brzydki,to lepiej pobrać jakis darmowy zamiennik,i wogle zainwestować np w Font Creator,albo jak nie chcemy zbytnio wchodzić w koszty to pobrać darmowy Type Light,niby w corelu też można dodawać znaki do czcionki,ale popierwsze psuje fonta a po drugie przynajmniej u mnie nie mozna po pierwszym wstawieniu otworzyć i dodać następne,więc jesli chodzi o corel zostaje ręcznie dodawać znak do tekstu,ale się rozpisałem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|