szukam kalendarium grudzień 2013-styczeń 2016 imieniny |
Autor |
Wiadomość |
dj_maras
Ekspert
Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 21:17 szukam kalendarium grudzień 2013-styczeń 2016 imieniny
|
|
|
witam, moecie podrzucic jakis link do pobrania kaeldarium?
mam już kalendaria pobrane z kilku stron i żadne mi nie pasi do projektu
potrzebuję coś o wymiarach:130x140mm
makabryczny wymiar ale tylko taki mi pasuje.
aktualne kalendaria jakie mam idę bardziej w prostokąt - a ja potrzebuje kwadrat.
pobierałem rózne - najbardziej pasowałyby takie listkowe ale tam nie mam imienin :]
pobierałem już z chromy i viper... znacie jakieś adresy gdzie mogę coś znaleźć ? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 21:26
|
|
|
Imieniny na listkowych??? Ożeż kurna chata... |
|
|
|
|
dj_maras
Ekspert
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 21:27
|
|
|
nie nie..... chodzi mi o kształt listkowego... na nim kalendarium idzie w kwadrat... a ja muszę zrobić kalendarz trójdzielny na którym maja być reklamy i potrzebuję czegoś w przypominajcy kwadrat ale z imieninami
|
|
|
|
|
Cysorz
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 21:32
|
|
|
No to weź pierwszy lepszy, zamień fonty na krzywe i deformuj jak chcesz - to najłatwiejsza i najprymitywniejsza droga, ale można to zrobić w kilka minut.
Albo poświęć godzinę czy dwie i go zrób po prostu od początku, bo więcej nie powinno to zająć. |
|
|
|
|
dj_maras
Ekspert
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 21:38
|
|
|
DLA CIEBIE GODZINA DWIE... DLA MNIE 5 DNI :/ |
|
|
|
|
Cysorz
|
Wysłany: 12 Listopad 2014, 22:08
|
|
|
Nie zrobię tego za Ciebie bo mi się po prostu dzisiaj nie chce a z drugiej strony chyba lepsza jest wędka niż ryba? ;)
Masz ::tutaj:: jeden miesiąc zrobiony tak, że zmiany na następny to banał - jest to plik ROBOCZY, przed korektą, mogą w nim być jeszcze jakieś błędy, więc nie wykorzystuj go do druku - masz tam po prostu "mechanizm", na podstawie którego można takie kalendarium zrobić łatwo i szybko.
Całość oparta jest na tabulatorach, więc zastosowanie jakiegokolwiek innego fontu (możesz go zmienić jednym kliknięciem) "rozwali" ten szablon, ale nie jest chyba problemem zmiana wielkości czcionki czy odstępów między wierszami... |
|
|
|
|
|