Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam nowego logo Heyah w krzywych
Autor Wiadomość
shap
Bywalec

Wysłany: 10 Marzec 2015, 14:12   Szukam nowego logo Heyah w krzywych

jak w temacie, shapinski@gmail.com lub na forum.

dzieki ;-)

Artur Miernik 

Wysłany: 10 Marzec 2015, 16:41   

Ale które?

To:

to:

to, diabelskie nasienie:

czy też to:

któreś z tych:

to:

a może to:

?

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 10 Marzec 2015, 21:26   

hahahahha Artur - prawie skasowałeś internet hahaaa

shap
Bywalec

Wysłany: 10 Marzec 2015, 22:55   

Arturze... Jestem na tyle zdesperowany, że zadowolę się dowolnym ;-) .

Na stronach T-mobila niema, na Heyah nie ma. Pani z BOKu Heyah to zrobiła wielkie oczy co ja od niej chcę... dwa razy zawieszała rozmowę, żeby kogoś mądrzejszego poradzić się. W końcu kazała mi kontaktować się z T-mobilem. W T-mobile, to muszę wystąpić oficjalnie o zgodę na wykorzystanie ich znaku. Wystąpiłem i czekam... ;-(

A chodzi tylko o mały znaczek na ulotce klienta, który sprzedaje doładowania różnych operatorów. Z Heyah jakiś problem jest ogromny.

Artur Miernik 

Wysłany: 11 Marzec 2015, 08:39   

Z tej paniki po stronie właściciela znaku wnoszę, że być może nawet nie dostali tej całej cepeliady od agencji reklamowej. Możliwe, że powierzyli im opiekę nad wszystkimi deseniami, które z taką ochotą płodzą. Stąd teraz piętrzą przed Tobą trudności, aby Cię zniechęcić.

Prawo wygląda tak, że nawet gdybym miał oryginalne logo, bez zezwolenia nie powinienem Ci go udostępniać, ale…

Rozwiązania widzę następujące:
— piszesz mejla do agencji reklamowej (bodaj G7) i wyłuszczasz im w czym rzecz, lub…
— ktoś z nas od zera obrysuje Ci to logo, wzorując się na bitmapie, wtedy jest to reprodukcja, a nie oryginał.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 11 Marzec 2015, 08:44   

Artur Miernik napisał/a:
wtedy jest to reprodukcja, a nie oryginał

To dopiero zaczną się problemy .

shap
Bywalec

Wysłany: 11 Marzec 2015, 08:59   

Oki, dostałem odpowiedź z BOK, że przekazują sprawę do odpowiedniej osoby z Działu Reklamy i Zarządzania Marką. Czekamy dalej. ;-)

Napiszę też do G7.

Z drugiej strony, ciekawa sprawa, że np. Plus sam zamieszcza swoje loga na stronie, do pobrania w takich sytuacjach... Jedno kliknięcie i mam co chcę, bez czekania, zawracania głowy lub rysowania i zniekształcania znaku. Jak to mówią, Klient Twój Pan.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 11 Marzec 2015, 09:04   

Cytat:
Napiszę też do G7

Tym bardziej że bez księgi znaku nie wiadomo która wersja jest odpowiednia do celu w jakim chcesz to logo użyć .
"Nowe logo Hayah przygotowane najprawdopodobniej przez agencję G7. W przyszłości logo to ma być prezentowane w różnych wariantach (nawet 40 różnych opcji)."
Jeszcze jedna wersja
http://www.telix.pl/artyk...o--3,53588.html

Artur Miernik 

Wysłany: 11 Marzec 2015, 09:22   

Zresztą, wierzę, że kontakt z G7 powinien pomóc, o ile to cały czas ta sama porządna agencja, którą była dekadę temu. Oni istnieją dzięki własnym talentom i budującej postawie Ery, ich klienta w czasie likwidacji placówek sieciówki D’Arcy, którą wówczas byli. Wiele zależy od tego, czy po przekazaniu Ery w ręce niemieckie nie zmieniła się polityka klienta.

Postawa Plusa jest tu normą. Anomalią, jest nieudostępnianie logo marki Heyah.

restauro napisał/a:
To dopiero zaczną się problemy

Któryś z forumowiczów pisał, że legitymując się własnymi wektorami wybronił się przed wszelkimi atakami. Poza tym, nie sadzę, by T-Mobilowi i G7 zależało na takiej narracji, wedle której nie dość, że nie potrafią udostępnić logo, to jeszcze podają grafika do sądu, o wykonanie własnoręcznego obrysu ich znaku.

shap
Bywalec

Wysłany: 11 Marzec 2015, 12:00   

Strona agencji G7: http://www.g7agencja.pl/

Jakoś udało znaleźć telefon w necie. Odebrała pani (sekretarka?), próbowała przełączyć, bez skutku. Napisałem maila. Czekam ;-)

T-mobile milczy.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 11 Marzec 2015, 15:51   

uuu jakie tu problemy są :-) ,no dobra odbierz poczte i problem pewnie zniknie,maly tips przeslalem,wiecej nie mam :-)

shap
Bywalec

Wysłany: 11 Marzec 2015, 16:15   

bidon184 napisał/a:
uuu jakie tu problemy są :-) ,no dobra odbierz poczte i problem pewnie zniknie,maly tips przeslalem,wiecej nie mam :-)

D - Z - I - Ę - K - U - J - E - M - Y

;-)

No.. a G7, jak ktoś próbował otworzyć stronę to w remoncie, a maile wracają, bo nie ma takiego adresu ;-(

Jeszcze raz dzięki bidon, jak sobie nie pomożemy, to kto nam pomoże ;-) Niech moc będzie z Tobą.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 12 Marzec 2015, 11:59   

nie ma problemu :-) rzeczy z pozoru nieosiągalne sa nieraz na wyciągnięcie reki :-)

shap
Bywalec

Wysłany: 13 Marzec 2015, 00:07   

bidon184 napisał/a:
nie ma problemu :-) rzeczy z pozoru nieosiągalne sa nieraz na wyciągnięcie reki :-)

... albo na forum ;-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 13 Marzec 2015, 10:56   

no ba na forum jak najbardziej ,albo na moim gryzoniu tam tez wrzzucam nieraz pewne rodzynki :lol: bo tutaj nie wypada :-)

Odpowiedz do tematu