Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
raster na wektor
Autor Wiadomość
mineral
Początkujący

Wysłany: 20 Listopad 2007, 15:32   raster na wektor

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich.

Problem jest taki jak nakreśliłem w temacie. Chcę z bitmapy (zdjęcie osoby, twarz) uzyskać grafikę wektorową z tym że nie chodzi mi o idealne odwzorowanie oryginału a o uzyskanie samych konturów twarzy coś na wzór grafik które są dołączane do Corela jednak główne założenie to to że wektorowa twarz na być rozpoznawalna, mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Próbowałem najpierw zmieniać raster na szkic a później za pomocą narzędzia do trasowania map bitowych przerabiać fotkę na wektor ale efekt nie jest taki jak bym oczekiwał.
Dlatego pytanie do Was czy jest jakiś sposób żeby to zrobić bez rytowania odręcznego?

JarekDRAW 

Wysłany: 20 Listopad 2007, 15:54   

Witam, tutajzerknij.

pozdrawiam

anonymus
[Usunięty]

Wysłany: 20 Listopad 2007, 19:58   

Jeżeli trejsowanie Ci nie odpowiada (nieregularne odstępy, poszarpane krawędzie itp.) możesz skorzystać (także on-line!!!) z narzędzi dostępnych ::na tej stronie::. Program tworzy idealne kółka i odstępy między nimi.
Trzeba oczywiście odpowiednio ustawić opcje wydruku (między innymi liczbę stron na jedną), wydrukować do *.pdf i takowy zaimportować do Corela.

Odpowiedz do tematu