Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak zrobić coś choć podobnego?
Autor Wiadomość
maguta 
Początkujący

Wysłany: 2 Wrzesień 2009, 12:13   jak zrobić coś choć podobnego?

cześć wszystkim :!: ,
jestem tu nowa- jak widać ,
chciałabym zwrócić się do Was z prośba o podpowiedź , a mianowicie jak zrobić coś podobnego chodzi mi o głowę psa nurtuje mnie ten problem już od dawna a teraz nadszedł czas w którym ów nurt przerodził się w potrzebę,
pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze nie złamałam w niczym teraz regulaminu forum który obecnie studiuję. ;-)

dob.JPG
doberman
Pobierz Plik ściągnięto 311 raz(y) 10.9 KB

neoeinz 
Bywalec

Wysłany: 2 Wrzesień 2009, 12:47   

miec glowe psa w wektorach najlepiej :) a pozjej juz samemu ja wypelniac kolorami. :-)

maguta 
Początkujący

Wysłany: 2 Wrzesień 2009, 12:57   

neoeinz napisał/a:
miec glowe psa w wektorach najlepiej :) a pozjej juz samemu ja wypelniac kolorami. :-)

napisałam zanim pomyślałam teraz juz wydedukowałam ,
dziekuje za odp ;-)
Czy masz moze jakas sprawdzoną metodę co do oplywowych linii po wypełnianiu kolorem juz czy najpiej robić to własnoręcznie i bawić sie w poprawki?

marol2 
Fachowiec
HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Wysłany: 2 Wrzesień 2009, 19:46   

Moze coś z załączonego zbioru bedzie ci odpowiadało? zawsze można pokombinować wypełnieniami

psy 3.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 282 raz(y) 109.6 KB

psy2.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 223 raz(y) 221.92 KB

psy1.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 205 raz(y) 245.42 KB

maguta 
Początkujący

Wysłany: 3 Wrzesień 2009, 12:52   

dzięki ;-) , generalnie potrzebne mi jest to w jak najmniejszej ilości kolorów ponieważ celem jest naszywka kilka głów psich które mają być naszyte na czapki wiec muszę wziąć pod uwagę ze potem po przeniesieniu tego na czapkę to co ładnie wygląda graficznie nie będzie koniecznie ładne na żywo.
wyszło mi coś takiego nie bawiłam się z tym żeby było ładne graficznie bo nie ma sensu jak już wspominałam mam tylko nadzieje ze będzie widoczne na naszywce. Efekt wyszedł jak wyszedł jak na pierwszy raz przystało nie ma się czym chwalić. Eh...

malinois.JPG
Pobierz Plik ściągnięto 225 raz(y) 12.66 KB

marol2 
Fachowiec
HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Wysłany: 3 Wrzesień 2009, 20:03   

do haftu muszą być jak najprostsze wektory bo inaczej maszyna zgłupieje. W załączeniu masz plik jak to wygląda w wektorze i symulowanym hafcie.m z tego co widzę w załączonym przez ciebie pliku to wyjdzie paskudnie. Musisz "zdobyć" dobre krzywe łbów psów a potem kombinować. Jeśli będzie to trasowanie z automatu mapy bitowej to raczej nie bierz się za to bo stracony czas i kasa. Jesli chcesz sobie zrobić taką symulacje-szukaj w sieci pligina do Corela EMBROIDERY EFFECT

haft.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 274 raz(y) 147.94 KB

maguta 
Początkujący

Wysłany: 3 Wrzesień 2009, 20:25   

dziekuje raz jeszcze ze jest ktoś kto stara mi sie pomóc w problemie i ma cierpliwość do tego :-P
Właśnie ściągam ten dodatek, także to była próba w kiepskiej (bardzo kiepskiej) rozdzielczości ale staram się czegoś nauczyć także dziękuje za rade i teraz będę postępować wedle wskazówek,
jeśli chodzi o samo wykonanie mam znajomego który ma maszyny i bedzie to przerabiał mieliśmy jedynie dostarczyć mu "coś podobnego" żeby sobie wyobraził jak ma to wygladać i miał to zrobić sam,
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu