Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podgląd pliku w VISTA ??
Autor Wiadomość
Adameq 
Początkujący

Wysłany: 27 Luty 2009, 19:07   Podgląd pliku w VISTA ??

Mam taki proble, odkąd sprzęt zmusił mnie na zmianę systemu na VISTĘ 64 wszystko śmiga poprawnie, ale nie mam podglądu plików corela.
Ikony są białę i czasem żeby coś znaleźć muszę otwierać każdy plik z osobna.
Kto wiec co jest grane?

pikaska 
Praktyk
Monika

Wersja CorelDRAW: x6/x7
Wysłany: 7 Marzec 2009, 20:31   

We wcześniejszym poście pisałam że mam viste 64bitową i corela X4 i wszystko działa poprawnie, podejrzewam błąd w instalacji, pirackie oprogramowanie bądź innego rodzaju ustawienie ikon w środowisku windows

nev555 
Znawca

Wysłany: 7 Marzec 2009, 22:01   

Też mam ten problem, mam oryginalnego Corel'a X3, Vista 64bit. Mi jakoś to strasznie nie przeszkadza bo jeżeli otwierasz pliki z programu to ikonki są widoczne.

Adameq 
Początkujący

Wysłany: 31 Marzec 2009, 16:18   

No w X4 chodzi dobrze po zainstalowaniu servis packa 2. Oprogramowanie mam oryginalne, natomiast rozchodzi mi się o X3, wiem, że da się to zrobić a nie wiem jak, a na tym kompie co ja pracuję mam X3 (pewnie niedługo X4)

Trurl 
Ekspert

Wysłany: 6 Kwiecień 2009, 08:06   

Pracuję w Corelu już kilkanaście lat i znam wszystkie wersje, od CorelDraw2 do CorelDraw X4 i nigdy, ale to nigdy nie używałem podglądu. Przeciwnie - zawsze go wyłączałem. Przecież na takim podglądzie i tak nic nie widać, twierdzę zatam, że jest kompletnie niepotrzebny. Wystarczy nazwa pliku (sensownie wymyślona!) i ikonka corelowa. Wówczas wszystkie pliki *.cdr masz pod tą samą ikonką, a nie - jak w przypadku podglądu - każdy plik *.cdr reprezentowany jest przez inny obrazek.

1cm
Profesjonalista

Wysłany: 6 Kwiecień 2009, 13:48   

Z kolei mi bardzo się przydaje :) Ale to kwestia indywidualnej organizacji pracy, trybu wyświetlania zawartości katalogów i bazy projektów.

Tak sobie myślę, że problem wyświetlania może wynikać też z ustawień systemowych, a niekoniecznie samego corela.

pzdr.

Tomy_m
Początkujący

Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 15:12   

VISTA pierwsze wydanie miała poważny błąd ... teraz chyba to poprawili.
Bla polegał na tym że jeżeli np. zapiszesz plik Corela na pulpicie, a następnie odinstalujesz Corela. To system przy starcie spróbuje wygenerować ikonę do tego pliku, ponieważ nie potrafi to się ...uwaga ZRESTARTUJE! Ponownie wystartuje ... i ponownie się zrestartuje. Trafiłem na taki problem przy filmie zrzuconym na pulpit a zakodowanym kodekiem video którego nie było w systemie. Najgorsze jest to że wyświetlanie miniatur jest domyślnie ustawione również w TRYBIE AWARYJNYM! Skutkuje to brakiem możliwości naprawy tego błędu inaczej niż poprzez żmudne wykasowanie pliku z linii poleceń (bez GUI).
VISTA ma takich błędów o wiele więcej ... to tragedia a nie system :-(

Tasior
Początkujący

Wysłany: 26 Marzec 2010, 11:08   

Witam! Mam podobny problem do waszego. Dostałem nowy komputer w pracy na WIN 7 64 bit i mój X3 przestał wyświetlać podgląd plików w ikonie... Mam pusty biały plik i nic nie widzę co jest w środku. Nie mam zielonego pojęcia z czym to jest związane a najgorsze że w internecie nie mogę znaleźć rozwiązania problemu. Nawet na tym forum AAAAA ;)

Szukam dalej jak coś wyczaruję dam tu wam znaka ;)

Tasior
Początkujący

Wysłany: 26 Marzec 2010, 11:50   

Sorry że tak post, pod postem ale znalazłem rozwiązanie w swojej sytuacji. Wystarczyło zainstalować jeszcze raz karola i w opcjach dać że wszystko będzie uruchamiane z komputera bezpośrednio i pomogło. Już zamiast ikonki wyświetla mi się podgląd co się znajduje w pliku.

Odpowiedz do tematu