Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
LOGO W FLOK - mały format
Autor Wiadomość
DzumA - 78

Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 10:24   LOGO W FLOK - mały format

Mam gorącą prośbę o pomoc w temacie:

Mam Logo, którym od dłuższego czasu posługuje się firma.

Jednak pojawił się problem, kiedy zlecono wykonanie BARDZO MAŁEGO formatu tego loga w technice FLOK - ma być to naklejka na kombinezony.
Rozmiar ok 7cm/7cm

DOSTAŁEM TAKĄ OTO ODPOWIEDŹ OD DRUKARNI:

loga w tej wersji przy podanych wymiarach nie da sie wykonać. te kreseczki wyjdą strasznie cienkie (ponizej 0,5 mm) proszę zmienić projekt, tak aby były one grubsze. poza tym - jeśli drukujemy linię - zamiast określania jej zadaną grubością, ma mieć zadaną grubość 0,001 i być "podwójna z wypelnieniem"

Nie bardzo wiem co mam poprawić - czy możecie się przyjrzeć profesjonalnym wzrokiem.

- sprawdziłem wszystkie linie - mają kontury - oprócz podkreślenia (rozumiem że tutaj mam nadać kontur min 0,001)
- podwójne wypełnienie to rozumiem , że zaznaczam cały projekt i daję (+) żeby powielić
- linie są za cienkie ? - tak zaprojektowałem - jaki musi być min - tych liń, żeby przeszło przez drukarnię - przecież jak dam 0,5 to będzie kaszana
- proszę doradźcie co mam poprawić / czy zmienić drukarnię (może za słaby sprzęt mają co do tej techniki)

Pozdrawiam

LOGO SKYKRAWIEC.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 226 raz(y) 18.58 KB

Karolina 
Doradca
Karolina

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 12:29   

Hej

Nie znam się na tej metodzie druku i też nie wiem za bardzo o co im chodzi, ale najlepiej skontaktuj się z nimi niech Ci wytłumaczą o co chodzi dokładnie albo niech pokażą na konkretnym przykładzie. Skoro taki jest projekt, to przecież nie możesz teraz robić grubszych linii bo jak to będzie wyglądać?

Karolina

marol2 
Fachowiec
HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 18:55   

Najprawdopodobniej będzie to z flocka cięte na ploterze, a później na gorąco wgrzewane w kombinezon, Rzeczywiście kreski są bardzo cieniutkie np czasza spadochronu przy wielkości logo ok 7 cm ma 0,3 mm(jest to taka niteczka) i prawdopodobnie nie da się tego zrobić w ten sposób. Można spróbować zrobić to w kontrze. Sugerują obrys 0,001 co sugeruje technikę ploterową. Daj sobie wyciąć wg mojego pliku 1 szt i spróbuj na byle czym. Mozna to zrobic jeszcze metodą sublimacji na białym flocku i nie będzie takich problemów

SKYKRAWIEC.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 238 raz(y) 19.62 KB

marol2 
Fachowiec
HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 11:15   

Masz wszystko na mailu, chyba będzie wszystko ok

SKYKRAWIEC.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 227 raz(y) 26.97 KB

DzumA - 78

Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 14:53   

Dzięki
Wszystko jest OK - drukarnia zatwierdziła ;-)
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu