|
LOGO W FLOK - mały format |
| Autor |
Wiadomość |
DzumA - 78

Pomógł: 99 razy Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 685 Skąd: Opole
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 10:24 LOGO W FLOK - mały format
|
|
|
Mam gorącą prośbę o pomoc w temacie:
Mam Logo, którym od dłuższego czasu posługuje się firma.
Jednak pojawił się problem, kiedy zlecono wykonanie BARDZO MAŁEGO formatu tego loga w technice FLOK - ma być to naklejka na kombinezony.
Rozmiar ok 7cm/7cm
DOSTAŁEM TAKĄ OTO ODPOWIEDŹ OD DRUKARNI:
loga w tej wersji przy podanych wymiarach nie da sie wykonać. te kreseczki wyjdą strasznie cienkie (ponizej 0,5 mm) proszę zmienić projekt, tak aby były one grubsze. poza tym - jeśli drukujemy linię - zamiast określania jej zadaną grubością, ma mieć zadaną grubość 0,001 i być "podwójna z wypelnieniem"
Nie bardzo wiem co mam poprawić - czy możecie się przyjrzeć profesjonalnym wzrokiem.
- sprawdziłem wszystkie linie - mają kontury - oprócz podkreślenia (rozumiem że tutaj mam nadać kontur min 0,001)
- podwójne wypełnienie to rozumiem , że zaznaczam cały projekt i daję (+) żeby powielić
- linie są za cienkie ? - tak zaprojektowałem - jaki musi być min - tych liń, żeby przeszło przez drukarnię - przecież jak dam 0,5 to będzie kaszana
- proszę doradźcie co mam poprawić / czy zmienić drukarnię (może za słaby sprzęt mają co do tej techniki)
Pozdrawiam
LOGO SKYKRAWIEC.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 226 raz(y) 18.58 KB |
|
|
|
|
 |
Karolina
Doradca Karolina

Pomogła: 3 razy Wiek: 48 Dołączyła: 29 Wrz 2007 Posty: 105 Skąd: łódź
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 12:29
|
|
|
Hej
Nie znam się na tej metodzie druku i też nie wiem za bardzo o co im chodzi, ale najlepiej skontaktuj się z nimi niech Ci wytłumaczą o co chodzi dokładnie albo niech pokażą na konkretnym przykładzie. Skoro taki jest projekt, to przecież nie możesz teraz robić grubszych linii bo jak to będzie wyglądać?
Karolina |
|
|
|
 |
marol2
Fachowiec HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 18:55
|
|
|
Najprawdopodobniej będzie to z flocka cięte na ploterze, a później na gorąco wgrzewane w kombinezon, Rzeczywiście kreski są bardzo cieniutkie np czasza spadochronu przy wielkości logo ok 7 cm ma 0,3 mm(jest to taka niteczka) i prawdopodobnie nie da się tego zrobić w ten sposób. Można spróbować zrobić to w kontrze. Sugerują obrys 0,001 co sugeruje technikę ploterową. Daj sobie wyciąć wg mojego pliku 1 szt i spróbuj na byle czym. Mozna to zrobic jeszcze metodą sublimacji na białym flocku i nie będzie takich problemów
SKYKRAWIEC.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 238 raz(y) 19.62 KB |
|
|
|
|
 |
marol2
Fachowiec HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom