Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
instalacja sp1 i sp2 dla x3
Autor Wiadomość
kasnet
Początkujący

Wysłany: 27 Listopad 2008, 10:45   instalacja sp1 i sp2 dla x3

Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu pierwszy raz bo jak sie ma problem to musi być ten pierwszy.......
Przejdę do konkretów. Zakupiłem kolejny komputer do pracy ale tym razem już z Vistą64.
Wgrałem colelx3 z zauważyłem, że jest trochę problem ze stabilność. Podpowiedziano mi aby zainstalować sp1 i sp2 pod vistę. Servis packi ściągnąłem, ale gdy ruszam z ich instalacją
wyskakuje mi okno i informuje, że nie może zainstalować programu bo nie znalazł instalacji corel w moim komputerze lub servis pack noże być nie do mojej wersji. Siedziałem 2 godziny i próbowałem cos wymyśleć i nic. Czy ktos z was się z tym problemem spotkał ?

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 28 Listopad 2008, 18:05   

Wyrzuć Vistę, wrzuć XP-ka SP3 : )
fakt, że to 3 stówki w plecy, ale szkoda czasu na to g...

DooSHeK 
Znawca

Wysłany: 28 Listopad 2008, 18:22   

sprobuj uruchomić instlacje sp jako administrator (prawym na plik i wybierasz uruchom jako...)

Yatzeek
Początkujący

Wysłany: 25 Sierpień 2010, 21:46   

To ja też poproszę o pomoc, tylko taką działającą :mrgreen: . Licho mnie podkusiło i zmieniłem 12 na X3. I do niego są SP1 i SP2. Mam Windę7 64bit. I też "Service pack'i ściągnąłem, ale gdy ruszam z ich instalacją wyskakuje mi okno Instalatora Windows i informuje, że nie może zainstalować programu bo nie znalazł instalacji corel w moim komputerze lub servis pack noże być nie do mojej wersji". I koniec, kropka. A prawy klawisz i "uruchom jako administrator" w ogóle się nie pojawia dla rozszerzeń .msp :-x
Sp-ki ściągnąłem ze strony Corel'a.
Czy ktoś będzie mi umiał pomóc czy to beznadziejna sprawa?
Z góry dzięki ...

miszcz301 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 06:18   

na początek reinstall corela i zaraz po nim service packów.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 08:38   

I poczytaj to :
http://www.corel.com/cont.../PL/readme.html

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 26 Sierpień 2010, 09:02   

Corele maja rozne podwersje, np. w tym linku powyzej widac ze im nowsza podwersja tym mniej bledow, bo te programy sa aktualizowane i maja wbudowane SP, wiec moze akurat ta Twoja X3 nie potrzebuje juz SP?
Jesli masz np. X3 SE to niewykluczone ze bledy w niej zostaly polatane. Bo SE to ostatnie wersje dla schodzacego oprogramowania z rynku.
pozdr.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 11:38   

Zwróć uwagę na oczyszczenie systemu po poprzedniej wersji programu ,jest tam dokładnie opisane co i gdzie należy zrobić aby nie było konfliktów!

Lydto
Początkujący

Wysłany: 30 Sierpień 2010, 11:22   x3 na win7x64

sorry za OT ale nie znalazłem bardziej pasującego wątku,
mam pytanie odnośnie tego jak w ogóle działa x3 na win7x64 bo trochę się naczytałem w necie (głównie na zagranicznych forach) o tym ze są problemy, a właśnie zamierzam zakupić powyższe programy, liczę na opinie użytkowników takiej właśnie konfiguracji.
dodatkowo z tego wątku wynika ze kupując x3se nie będzie konieczności instalacji sp1i2... w sumie ma to sens ale czy tak jest naprawdę bo często pojawiającą się radą w związku z problemami z x3 na win7x64 było właśnie zainstalowanie SP.

Odpowiedz do tematu