Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach dok.
Autor Wiadomość
Kasia_G 
Początkujący
Kasia

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 10:12   Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach dok.

Zainstalowałam nową wersję Corela graphics suite x4, mam dokument kilku stronicowy, jednak robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzę to tylko na danej stronie, domyślam się, że mam coś w ustawieniach nie tak, ale nie mogą tego znaleźć, proszę o pomoc.

miszcz301 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 11:52   Re: Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach d

Kasia_G napisał/a:
jednak robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzę to tylko na danej stronie

robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzisz to na pojedynczej stronie czy może na wszystkich ?

Kasia_G 
Początkujący
Kasia

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 13:46   

widzę to tylko na bieżącej stronie, a chciałaby na wszystkich

michw
[Usunięty]

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:20   

Otwórz Narzędzia - Menadzer obiektów i sprawdź gdzie się znajdują elemeny, które są po za obszarem strony? Na pulpicie czy na którejś z warstw? Soprawdź również, czy warstwa Pulpit jest widoczna - czyli oczko przy pulpicie w menadżeże jest otwarte, czy zamkniete?

Kasia_G 
Początkujący
Kasia

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:42   

zajrzałam do menedżera i faktycznie dokumenty są na danej stronie a nie na głównej, tylko wcześniej cokolwiek pisałam od razu pojawiało się na stronie głównej. W menedżerze str. główna jest na samym dole, a chyba powinna być na górze?

michw
[Usunięty]

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:59   

W mnie wygląda to tak: Plik w załączniku. Strona główna jest i powinna być na dole. Podświetlona warstwa (kolor czerwony) oznacza na której będziesz pisała - niezależne czy na stronie czy po za nią. Kliknij pulpit tak aby był podświetlony na czerwona. Wtedy powinno być dobrze. To co piszesz po za stroną będzie na pulpicie, a to co robisz w obrębie strony, będzie na danej stronie.

Bez nazwy.png
Pobierz Plik ściągnięto 203 raz(y) 22.47 KB

Kasia_G 
Początkujący
Kasia

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 15:11   

Pomogło, wielkie dzięki, tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego wcześniej cokolwiek robiłam poza obszarem od razu pojawiało się na pulpicie. Pozdrawiam.

michw
[Usunięty]

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 15:19   

A tego to chyba sam Corel nie wie... ;-) Różnie bywa z Corel i też tego nie rozgryzłem do końca...

Odpowiedz do tematu