|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
A4 NA A3 |
| Autor |
Wiadomość |
slavicjusz
Początkujący

|
Wysłany: 28 Październik 2010, 10:29 A4 NA A3
|
|
|
Witam Serdecznie,
Czy istnieje możliwość przeformatowania rysunku w Corel z A4 na A3? Jak to zrobić
Pozrd. |
|
|
|
 |
pierog
Znawca

Pomógł: 9 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 158 Skąd: Opole
|
Wysłany: 28 Październik 2010, 15:30
|
|
|
nie pracuje w Photo Paincie tylko w Ps ,ale programy sa podobne ,więc wydaje mi się ,że jezeli projekt masz w palecie CMYK to można byłoby ten projekt prznieść do corela ,ale mozna tez kliknac ppm na obszar roboczy w CPP wybrac zmień rozmiar/rozdzielczosc i wpisac tam 420cm x 297cm ( format A3 )
a Tak sie robi w CorelDraw
W górnym pasku po lewej stronie wybierasz Typ i rozmiar strony ( roziwjane pole ) ,wybierasz A3 ,a potem skalujesz caly projekt do rozmiarów A3 ( A3 = 2 x A4 ) 2 x 210 x 297cm.
Rozumiem ,że chodzi ci o przeformatowanie rozmiarów strony wraz z projektem a nie o wybraniu czystego arkusza A3 :) tak to zrozumiałem |
|
|
|
 |
skowroma
Praktyk corel9

Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 59 Skąd: myślenice
|
Wysłany: 28 Październik 2010, 19:49
|
|
|
| swego czasu robiłem coś takiego ale w PDF jeśli Twoja praca jest bitmapą to doradziłbym Adobe Acrobat |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|