Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Strona internetowa w corelu
Autor Wiadomość
ae
Początkujący

Wysłany: 25 Listopad 2010, 12:55   Strona internetowa w corelu

zwracam sie z prosba o pomoc.

zrobilam strone w corelu (teraz widze ze to nie najlepszy program do tego, niemniej strona jest juz gotowa - wiec nie chce jej robic od nowa w innym programie)

niestety wystepuja przy wyswietlaniu w internet explorer bledy. zdjecia z jednych stron wchodza niepozadane na inne. Zablokowalam wszystkie obiekty, ale to nie pomaga.

Czy ktos moze mi pomoc ?

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 25 Listopad 2010, 13:38   

Za malo danych, nie widzimy tej strony, nie wiemy w ktorym Corelu to bylo zrobione (wersja), Jaka metode tworzenia ukladu wybralas czy np. Tabela HTML. I ten uklad teoretycznie powinien Ci utrzymac na sztywno ten uklad, bo mimo ze nie jest juz zalecane robienie stron w oparciu o tabele to strony takie byly ustawione na sztywno, rozpychalo sie puste komorki przezroczystym gifem. Strone tez mozna zrobic w photopaint latwo mozna przeniesc projekt z draw do pp i z niego robic plik.

Strone tez latwo i poprawnie zrobi program - http://www.artisteer.com/. Nie jest taki drogi w wersji home.
Tu masz tutorial zobacz jak to latwo idzie. http://www.youtube.com/watch?v=VUBzE6BeklU
pozdr.

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 25 Listopad 2010, 13:48   

W Corelu można robić pełną stronę z kodowaniem? Hę?
Który Corel w ogóle?
Stron się w tabeli nie robi.. masakra

Koleżanko ae, czy to jakaś prywatna strona, czy jest na to jakiś budżet? W drugim przypadku zapraszam na www.webastyczny.pl do mnie : )

wawel z tego, co wiem, to Artisteer to raczej tworzy templatki... a trza jeszcze zainstalować system, dostosować, moduły włączyć itd... heh

ae
Początkujący

Wysłany: 25 Listopad 2010, 14:04   

corel x4, w tabeli html

dzieki za odzew

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 25 Listopad 2010, 14:31   

Nadal za malo danych, jakis link masz do tej strony... moze ktos zerknie w kod... i cos dopisze.
I nie wiem czy poprawianie reczne kodu to bedzie akurat dobre wyjscie, wiele osob uwaza ze juz lepiej zrobic wszystko od nowa.

Sponsi temlatki np. do Joomli, Drupal'a, Wordpress'a (choc bodaj w wersji home Artisteer'a nie) a te systemy sa czesto na roznych serwerach juz wgrane, i nie trzeba na piechote instalowac, na tym tutorialu tez widac ze mozna zrobic zwykla strone html, i wyglada to dosc prosto, wszystko ogranicza sie do prostego modyfikowania gotowych wzorcow.

Strony tworzone w oparciu o tabele nie sa juz na czasie, to wiadomo, ale tez jest jeszcze sporo takich stron. Ciekawe czy nowy produkt Corela do www - Website Creator™ X5. juz robi te strony jak trzeba?

Dobra opinie z programow do stron ma tez Dreamweaver, czy Fireworks. Tylko te programy sa juz drogie. Z tanszych masz np. Pajaczka, lub darmowe nvu, ked itd.

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 25 Listopad 2010, 15:57   

wawel no niestety ja wolę wszystko poinstalować, postawić samemu... wiesz, jak ktoś chce z generatora stronkę, to pewnie - nawet jakiś site builder w pakietach firm hostingowych da radę, ale to będzie raczej średnia rewelka...

Website Creator z tego, co widzę, to takie pośrednie coś...
ja np. totalnie odrzucam te generatory, to samo Xara zrobiła w pewnej chwili, jakiś Webdesigner, że ludzie na ich forach się jarali tym czymś, że wiesz... w paru klikach strona... w sumie przez to m.in. bana dostałem na talkgraphics.com, że drwiłem z tych generatorów... ; )

DM to już inna bajka... najdalej ku profesjonalizmowi od tych wszystkich w/w...

polka 
Początkujący

Wysłany: 12 Marzec 2016, 18:12   

ludziska, jakie zdania macie o wix.com? dla poczatkujacego to dobra opcja? szukam roznych opinii i co strona to inne.. nie wiem, myslicie, ze www.pajacyk.pl to prawda? mozna to jakos potwierdzic? od tego zlaezy czy wybiore wix czy nie
Ostatnio zmieniony przez Cysorz 12 Marzec 2016, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 12 Marzec 2016, 19:25   

polka napisał/a:
ludziska, jakie zdania macie o wix.com? dla poczatkujacego to dobra opcja? szukam roznych opinii i co strona to inne.. nie wiem, myslicie, ze to co tu jest napisane to prawda? mozna to jakos potwierdzic? od tego zlaezy czy wybiore wix czy nie

Mam niejasne wrażenie, że to pseudo reklama. Do tego napisana nie w tym dziale i zupełnie nie mająca nic wspólnego z Corelem. To chyba decydujące, prawda?

Nie mniej jednak dam się teraz naciągnąć bo mam doświadczenie z WIX-em i odpowiem: moja żona robiła stronkę na WIX-ie i muszę powiedzieć, że można zrobić ładną stronę nie mając zupełnie żadnego pojęcia o kodowaniu HTML czy CSS. Można więc polecić WIX-a chociaż faktycznie lepsze funkcje są za opłatą.

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 12 Marzec 2016, 22:50   

Co niby miałoby być z pajacyk.pl, że prawda czy nieprawda? Że jest na wix?

Jakieś właśnie takie słabe, chyba spamerskie zagranie.

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 13 Marzec 2016, 10:18   

Sponsi, polka zaspamowała linkiem do jakiejś strony o WIX, a Cysorz zmienił ten link na pajacyk.pl ;-) Dobre zagranie :-D

Odpowiedz do tematu