|
Strona internetowa w corelu |
| Autor |
Wiadomość |
ae
Początkujący

|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 12:55 Strona internetowa w corelu
|
|
|
zwracam sie z prosba o pomoc.
zrobilam strone w corelu (teraz widze ze to nie najlepszy program do tego, niemniej strona jest juz gotowa - wiec nie chce jej robic od nowa w innym programie)
niestety wystepuja przy wyswietlaniu w internet explorer bledy. zdjecia z jednych stron wchodza niepozadane na inne. Zablokowalam wszystkie obiekty, ale to nie pomaga.
Czy ktos moze mi pomoc ? |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 13:38
|
|
|
Za malo danych, nie widzimy tej strony, nie wiemy w ktorym Corelu to bylo zrobione (wersja), Jaka metode tworzenia ukladu wybralas czy np. Tabela HTML. I ten uklad teoretycznie powinien Ci utrzymac na sztywno ten uklad, bo mimo ze nie jest juz zalecane robienie stron w oparciu o tabele to strony takie byly ustawione na sztywno, rozpychalo sie puste komorki przezroczystym gifem. Strone tez mozna zrobic w photopaint latwo mozna przeniesc projekt z draw do pp i z niego robic plik.
Strone tez latwo i poprawnie zrobi program - http://www.artisteer.com/. Nie jest taki drogi w wersji home.
Tu masz tutorial zobacz jak to latwo idzie. http://www.youtube.com/watch?v=VUBzE6BeklU
pozdr. |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 13:48
|
|
|
W Corelu można robić pełną stronę z kodowaniem? Hę?
Który Corel w ogóle?
Stron się w tabeli nie robi.. masakra
Koleżanko ae, czy to jakaś prywatna strona, czy jest na to jakiś budżet? W drugim przypadku zapraszam na www.webastyczny.pl do mnie : )
wawel z tego, co wiem, to Artisteer to raczej tworzy templatki... a trza jeszcze zainstalować system, dostosować, moduły włączyć itd... heh |
|
|
|
 |
ae
Początkujący

|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 14:04
|
|
|
corel x4, w tabeli html
dzieki za odzew |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 14:31
|
|
|
Nadal za malo danych, jakis link masz do tej strony... moze ktos zerknie w kod... i cos dopisze.
I nie wiem czy poprawianie reczne kodu to bedzie akurat dobre wyjscie, wiele osob uwaza ze juz lepiej zrobic wszystko od nowa.
Sponsi temlatki np. do Joomli, Drupal'a, Wordpress'a (choc bodaj w wersji home Artisteer'a nie) a te systemy sa czesto na roznych serwerach juz wgrane, i nie trzeba na piechote instalowac, na tym tutorialu tez widac ze mozna zrobic zwykla strone html, i wyglada to dosc prosto, wszystko ogranicza sie do prostego modyfikowania gotowych wzorcow.
Strony tworzone w oparciu o tabele nie sa juz na czasie, to wiadomo, ale tez jest jeszcze sporo takich stron. Ciekawe czy nowy produkt Corela do www - Website Creator™ X5. juz robi te strony jak trzeba?
Dobra opinie z programow do stron ma tez Dreamweaver, czy Fireworks. Tylko te programy sa juz drogie. Z tanszych masz np. Pajaczka, lub darmowe nvu, ked itd. |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

|
Wysłany: 25 Listopad 2010, 15:57
|
|
|
wawel no niestety ja wolę wszystko poinstalować, postawić samemu... wiesz, jak ktoś chce z generatora stronkę, to pewnie - nawet jakiś site builder w pakietach firm hostingowych da radę, ale to będzie raczej średnia rewelka...
Website Creator z tego, co widzę, to takie pośrednie coś...
ja np. totalnie odrzucam te generatory, to samo Xara zrobiła w pewnej chwili, jakiś Webdesigner, że ludzie na ich forach się jarali tym czymś, że wiesz... w paru klikach strona... w sumie przez to m.in. bana dostałem na talkgraphics.com, że drwiłem z tych generatorów... ; )
DM to już inna bajka... najdalej ku profesjonalizmowi od tych wszystkich w/w... |
|
|
|
 |
polka
Początkujący

|
Wysłany: 12 Marzec 2016, 18:12
|
|
|
| ludziska, jakie zdania macie o wix.com? dla poczatkujacego to dobra opcja? szukam roznych opinii i co strona to inne.. nie wiem, myslicie, ze www.pajacyk.pl to prawda? mozna to jakos potwierdzic? od tego zlaezy czy wybiore wix czy nie |
| Ostatnio zmieniony przez Cysorz 12 Marzec 2016, 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12 Marzec 2016, 19:25
|
|
|
| polka napisał/a: | | ludziska, jakie zdania macie o wix.com? dla poczatkujacego to dobra opcja? szukam roznych opinii i co strona to inne.. nie wiem, myslicie, ze to co tu jest napisane to prawda? mozna to jakos potwierdzic? od tego zlaezy czy wybiore wix czy nie |
Mam niejasne wrażenie, że to pseudo reklama. Do tego napisana nie w tym dziale i zupełnie nie mająca nic wspólnego z Corelem. To chyba decydujące, prawda?
Nie mniej jednak dam się teraz naciągnąć bo mam doświadczenie z WIX-em i odpowiem: moja żona robiła stronkę na WIX-ie i muszę powiedzieć, że można zrobić ładną stronę nie mając zupełnie żadnego pojęcia o kodowaniu HTML czy CSS. Można więc polecić WIX-a chociaż faktycznie lepsze funkcje są za opłatą. |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

|
Wysłany: 12 Marzec 2016, 22:50
|
|
|
Co niby miałoby być z pajacyk.pl, że prawda czy nieprawda? Że jest na wix?
Jakieś właśnie takie słabe, chyba spamerskie zagranie. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13 Marzec 2016, 10:18
|
|
|
Sponsi, polka zaspamowała linkiem do jakiejś strony o WIX, a Cysorz zmienił ten link na pajacyk.pl Dobre zagranie |
|
|
|
 |
|
|