Tworzenie Cliparta ze Zdjęcia |
Autor |
Wiadomość |
broker19
Początkujący
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 14:40 Tworzenie Cliparta ze Zdjęcia
|
|
|
Witam mam mały problem mianowicie chciałbym przerobić fotke na clipart podobnie jak na przykładzie chevrolet corvette rozmawiałem z autorem tego arcydzieła. Powiedział że jest to bardzo pracochłonna zabawa. Na początek trzeba wszystkie pojedyncze elementy otoczyc liniami beziera to spokojnie udłao mi się zrobić. Problem mam z wypelnianiem elementów używa sie do tego opearcji boolowskich (część wspólna i wycinanie)(intersection i trim). Niezbyt wiem o co chodzi tzn potrafie to odnleźdź ale gorzej z efektoywnym wykorzystaniem w praktyce. Przydatny byłby jakiś opis krok po kroku. Z góry dzięki za odpowiedzi zapraszam do dyskusji pozdro. |
|
|
|
|
IdCzarek
Doradca Czę100chowa
Wiek: 42 Dołączył: 09 Mar 2007 Posty: 109 Skąd: Czę100chowa
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 21:07
|
|
|
jest dokładnie tak jak mowi ci osoba z którą rozmawiales praca jest czasochłonna i wymaga duzo samozaparcia w dązeniu do celu ....
Spróbuj na początek wszystko obrysować i wypełnić kolorami nadaj obrazkowi płynne kształty spróbuj pogrupować niektóre elemanty |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 21:21
|
|
|
Witam, najszybszym sposobem na przerobienie tego, w clipart to moim zdaniem zastosować Corel Trace..
To jest efekt po trasowaniu, tło dodałem sam. Ja mam 12 nie mówię jaki dobry efekt da X3
Pozdrawiam
auto.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 575 raz(y) 151.56 KB |
|
|
|
|
|
broker19
Początkujący
|
Wysłany: 7 Maj 2007, 19:56
|
|
|
Jeszcze jedno wybierasz wypełnianie jednolite kolorami ktore sobie wybierasz sam w zaleznosci od upodobań. |
|
|
|
|
|