Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tworzenie Cliparta ze Zdjęcia
Autor Wiadomość
broker19 
Początkujący

Wysłany: 6 Maj 2007, 14:40   Tworzenie Cliparta ze Zdjęcia

Witam mam mały problem mianowicie chciałbym przerobić fotke na clipart podobnie jak na przykładzie chevrolet corvette rozmawiałem z autorem tego arcydzieła. Powiedział że jest to bardzo pracochłonna zabawa. Na początek trzeba wszystkie pojedyncze elementy otoczyc liniami beziera to spokojnie udłao mi się zrobić. Problem mam z wypelnianiem elementów używa sie do tego opearcji boolowskich (część wspólna i wycinanie)(intersection i trim). Niezbyt wiem o co chodzi tzn potrafie to odnleźdź ale gorzej z efektoywnym wykorzystaniem w praktyce. Przydatny byłby jakiś opis krok po kroku. Z góry dzięki za odpowiedzi zapraszam do dyskusji pozdro. :lol: :lol:

IdCzarek 
Doradca
Czę100chowa

Wysłany: 6 Maj 2007, 21:07   

jest dokładnie tak jak mowi ci osoba z którą rozmawiales praca jest czasochłonna i wymaga duzo samozaparcia w dązeniu do celu ....

Spróbuj na początek wszystko obrysować i wypełnić kolorami nadaj obrazkowi płynne kształty spróbuj pogrupować niektóre elemanty

JarekDRAW 

Wysłany: 6 Maj 2007, 21:21   

Witam, najszybszym sposobem na przerobienie tego, w clipart to moim zdaniem zastosować Corel Trace..
To jest efekt po trasowaniu, tło dodałem sam. Ja mam 12 nie mówię jaki dobry efekt da X3

Pozdrawiam

auto.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 574 raz(y) 151.56 KB

broker19 
Początkujący

Wysłany: 7 Maj 2007, 19:56   

Jeszcze jedno wybierasz wypełnianie jednolite kolorami ktore sobie wybierasz sam w zaleznosci od upodobań.

Odpowiedz do tematu