Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ma ktos u siebie taka czcionkę???
Autor Wiadomość
karuzela 
Znawca

Wersja CorelDRAW: 12
Pomogła: 1 raz
  Wysłany: 20 Październik 2012, 09:33   ma ktos u siebie taka czcionkę???

Czcionka z tego co szukałam należy do płatnych ale może ktoś z was ma ją u siebie i j mógłby mi ja wysłać??? Podobna jest do FF STD FONT MEDIUM,GERMANIA EXTRA BOLD... jednak nie bardzo nadal to jest to. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

marol2 
Fachowiec
HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Wysłany: 20 Październik 2012, 22:05   

skoro płatna to dlaczego ktoś miałby oddawać za darmo??? trzeba kupić lub wektoryzować !

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 21 Październik 2012, 02:32   

wydaje mi sie że jest to ta czcionka

problem polega na tym że te niby Ó i niby Ł występują jako znaki w innym języku,ale to nie problem moge przerzucić,jeśli też uważasz że to ta czcionka to moge ją ci podesłać

chezare 

Wysłany: 22 Październik 2012, 11:55   

Bidon, nie idź tą drogą. Jak masz to napisz tekst, zamień na krzywe i odeślij w jakimś wektorowym formacie, chyba że font jest darmowy :-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 22 Październik 2012, 16:55   

wydaje mi sie że ta wersja jest chyba już darmowa :roll: ta czcionka nawet nazwy nie posiada jako takiej,jest z jakiegos telefonu bezsystemowego,przerabiana tysiące razy przez tysiące ludzi i używana własciwie tylko dla dziwnych znków-glifów w niej zawartych,aczkolwiek kroj ma dość ładny,sam nioe wiem czy coś takiego ma jakies prawa autorskie :roll:

Cysorz 

Wysłany: 22 Październik 2012, 20:38   

bidon184 napisał/a:
wydaje mi sie /.../ przerabiana tysiące razy /.../ przez tysiące ludzi /.../ dziwnych znków-glifów /.../ ,sam nioe wiem /.../

No dobrze, postaram się to napisać tak byś zrozumiał, biorąc pod uwagę "dotychczasowe" wypowiedzi:
to,sze siem ci wydaje wcalenieznaczy rze ta szciąnka jezd zadarmo. nie uszywasz corela,za to naiczensciej poda jeż sznórki do czegoź co morze zrobic podobny efekt - tonie oto fcale hodzi.tojezd foró corela a nie blog ómiejoncyh inatrzej...
bidon184 - zamiast kierować ludzi, którzy używają (chcą używać) Corela do innych programów zajmij się lepiej nauką - ze znajomością ortografii na takim poziomie nie wypuszczą Cię z gimnazjum! No i co wtedy zrobisz?
Nie mając pojęcia o prawach autorskich nie sugeruj innym, że mogą ściągać coś, bo tak Ci się wydaje! Być może w 999 przypadkach na 1.000 się uda, ale ta pozostała dziesiąta część procenta może kogoś doprowadzić do ruiny na całe życie...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 22 Październik 2012, 21:58   

o człowieku,ty naprawde masz jakis problem ze sobą,no cóz wspólczuje :lol:

Cysorz 

Wysłany: 22 Październik 2012, 23:16   

Dziękuję za wyrozumiałość.

Czy mogę od tej chwili liczyć na merytoryczny i ortograficzny (nawet taki na poziomie gimnazjum) poziom wypowiedzi? Jestem w stanie przeboleć błędy językowe, frazeologiczne, interpunkcyjne, pleonastyczne a nawet logiczne... Ale gramatycznych NIE!!!

Weź się w garść człowieku! To naprawdę jest "obciach" oznajmiać na publicznym forum, że się nie było orłem w podstawówce. A nawet gdyby to była choroba to kilka sekund zajmuje wklejenie i ewentualne poprawienie wypowiedzi w pierwszym lepszym edytorze tekstu. No chyba, że masz w d*** fakt, że nasi przodkowie ginęli za to, żebyśmy mogli mówić/pisać w języku ojczystym.

Więc jak będzie?
Ja zobowiązuję się Ciebie nie czepiać o ile przestaniesz kaleczyć naszą mowę ojczystą...

panda78 
Bywalec

Wysłany: 24 Październik 2012, 19:05   

Witam
czy ma ktoś może czcionkę:
MyriadPro-Bold-Pogrubiona

Z góry dzięki

chezare 

Wysłany: 24 Październik 2012, 19:24   

Mają też tu i tu i w paru innych miejscach za darmo u paserów.
Ludzie, to jest porządne forum :-)
Bidon :-)

Jak potrzebujesz jakiś napis, to napisz jaki, napiszę, zamienię na krzywe i odeślę.

panda78 
Bywalec

Wysłany: 24 Październik 2012, 19:37   

mam logo i potrzebuję napis obok Sp. z o.o.
Jednak przy trasowaniu trochę mi to logo zniekształca

chezare 

Wysłany: 24 Październik 2012, 21:50   

Trasowanie, to jest ostatnia rzecz jaką można zrobić przy odtwarzaniu logo.

spzoo.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 314 raz(y) 12.96 KB

panda78 
Bywalec

Wysłany: 25 Październik 2012, 08:52   

dzięki bardzo

Odpowiedz do tematu