ma ktos u siebie taka czcionkę??? |
Autor |
Wiadomość |
karuzela
Znawca
Wersja CorelDRAW: 12
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Cze 2012 Posty: 191 Skąd: lodz
|
Wysłany: 20 Październik 2012, 09:33 ma ktos u siebie taka czcionkę???
|
|
|
Czcionka z tego co szukałam należy do płatnych ale może ktoś z was ma ją u siebie i j mógłby mi ja wysłać??? Podobna jest do FF STD FONT MEDIUM,GERMANIA EXTRA BOLD... jednak nie bardzo nadal to jest to. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? |
|
|
|
|
marol2
Fachowiec HANYS
Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 20 Październik 2012, 22:05
|
|
|
skoro płatna to dlaczego ktoś miałby oddawać za darmo??? trzeba kupić lub wektoryzować ! |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Październik 2012, 02:32
|
|
|
wydaje mi sie że jest to ta czcionka
problem polega na tym że te niby Ó i niby Ł występują jako znaki w innym języku,ale to nie problem moge przerzucić,jeśli też uważasz że to ta czcionka to moge ją ci podesłać |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 11:55
|
|
|
Bidon, nie idź tą drogą. Jak masz to napisz tekst, zamień na krzywe i odeślij w jakimś wektorowym formacie, chyba że font jest darmowy |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 16:55
|
|
|
wydaje mi sie że ta wersja jest chyba już darmowa ta czcionka nawet nazwy nie posiada jako takiej,jest z jakiegos telefonu bezsystemowego,przerabiana tysiące razy przez tysiące ludzi i używana własciwie tylko dla dziwnych znków-glifów w niej zawartych,aczkolwiek kroj ma dość ładny,sam nioe wiem czy coś takiego ma jakies prawa autorskie |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 20:38
|
|
|
bidon184 napisał/a: | wydaje mi sie /.../ przerabiana tysiące razy /.../ przez tysiące ludzi /.../ dziwnych znków-glifów /.../ ,sam nioe wiem /.../ |
No dobrze, postaram się to napisać tak byś zrozumiał, biorąc pod uwagę "dotychczasowe" wypowiedzi:
to,sze siem ci wydaje wcalenieznaczy rze ta szciąnka jezd zadarmo. nie uszywasz corela,za to naiczensciej poda jeż sznórki do czegoź co morze zrobic podobny efekt - tonie oto fcale hodzi.tojezd foró corela a nie blog ómiejoncyh inatrzej...
bidon184 - zamiast kierować ludzi, którzy używają (chcą używać) Corela do innych programów zajmij się lepiej nauką - ze znajomością ortografii na takim poziomie nie wypuszczą Cię z gimnazjum! No i co wtedy zrobisz?
Nie mając pojęcia o prawach autorskich nie sugeruj innym, że mogą ściągać coś, bo tak Ci się wydaje! Być może w 999 przypadkach na 1.000 się uda, ale ta pozostała dziesiąta część procenta może kogoś doprowadzić do ruiny na całe życie... |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 21:58
|
|
|
o człowieku,ty naprawde masz jakis problem ze sobą,no cóz wspólczuje |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 23:16
|
|
|
Dziękuję za wyrozumiałość.
Czy mogę od tej chwili liczyć na merytoryczny i ortograficzny (nawet taki na poziomie gimnazjum) poziom wypowiedzi? Jestem w stanie przeboleć błędy językowe, frazeologiczne, interpunkcyjne, pleonastyczne a nawet logiczne... Ale gramatycznych NIE!!!
Weź się w garść człowieku! To naprawdę jest "obciach" oznajmiać na publicznym forum, że się nie było orłem w podstawówce. A nawet gdyby to była choroba to kilka sekund zajmuje wklejenie i ewentualne poprawienie wypowiedzi w pierwszym lepszym edytorze tekstu. No chyba, że masz w d*** fakt, że nasi przodkowie ginęli za to, żebyśmy mogli mówić/pisać w języku ojczystym.
Więc jak będzie?
Ja zobowiązuję się Ciebie nie czepiać o ile przestaniesz kaleczyć naszą mowę ojczystą... |
|
|
|
|
panda78
Bywalec
|
Wysłany: 24 Październik 2012, 19:05
|
|
|
Witam
czy ma ktoś może czcionkę:
MyriadPro-Bold-Pogrubiona
Z góry dzięki |
|
|
|
|
chezare
|
Wysłany: 24 Październik 2012, 19:24
|
|
|
Mają też tu i tu i w paru innych miejscach za darmo u paserów.
Ludzie, to jest porządne forum
Bidon
Jak potrzebujesz jakiś napis, to napisz jaki, napiszę, zamienię na krzywe i odeślę. |
|
|
|
|
panda78
Bywalec
|
Wysłany: 24 Październik 2012, 19:37
|
|
|
mam logo i potrzebuję napis obok Sp. z o.o.
Jednak przy trasowaniu trochę mi to logo zniekształca |
|
|
|
|
chezare
|
Wysłany: 24 Październik 2012, 21:50
|
|
|
Trasowanie, to jest ostatnia rzecz jaką można zrobić przy odtwarzaniu logo.
spzoo.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 314 raz(y) 12.96 KB |
|
|
|
|
|
panda78
Bywalec
|
Wysłany: 25 Październik 2012, 08:52