|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Kopiowanie środków artystycznych - pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
Jardel
Początkujący

|
Wysłany: 10 Grudzień 2012, 19:51 Kopiowanie środków artystycznych - pomoc
|
|
|
Skopiowałem razem krzywe Beziera oraz środki artystyczne, po czym wkleiłem do dokumentu i niestety ale środki artystyczne są niewidoczne (wskaźnik pokazuje, że są tam ale nie są widoczne) - rys. nr 1.
Do tej pory kopiowałem pojedynczo środki artystyczne, za każdym razem kopiowałem w ten sposób, że najpierw go usuwałem, potem cofałem czynność i dopiero kopiowałem (pojawiał się normalny w kolorze czarnym). Gdy chciałem bezpośrednio skopiować, zawsze pojawiało się to coś przezroczystego.
W jaki sposób mam te skopiowane niewidoczne środki artystyczne przekształcić w widoczne w kolorze czarnym?
Dodam, że we właściwościach tych przezroczystych gdy zmieniam na kolor czarny pojawia się zwykła kreska (rys. nr 2) a nie środek artystyczny (rys. nr 3).
forum pytanie 2.jpg Rys. 2 |
Pobierz Plik ściągnięto 198 raz(y) 134.53 KB |
forum pytanie.jpg Rys. 1 |
Pobierz Plik ściągnięto 203 raz(y) 145.29 KB |
pytanie forum 3.jpg Rys. 3 |
Pobierz Plik ściągnięto 211 raz(y) 140.25 KB |
|
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Grudzień 2012, 20:15
|
|
|
| Żeby skopiować środek artystyczny musisz go rozłączyć. Bo tak. Gdy rozłączysz możesz wykasować linię środkową i zostawić sam "obrys". W ostateczności poproś o skopiowanie kogoś, kto ma wersję X5, bo wygląda na to, że w niej da się kopiować. (Tylko nie zapomnij w tej sytuacji zapisać pliku jako X5). W ostateczności wgraj oba SP i zobacz, czy pomogło. |
|
|
|
 |
Jardel
Początkujący

|
Wysłany: 10 Grudzień 2012, 20:44
|
|
|
| Ostatecznie zrobiłem tak jak zawsze: wszystkie środki artystyczne zaznaczyłem przy użyciu SHIFTa i je wyciąłem, a potem wszystkie wkleiłem x2. Jest to wykonalne ale nie razem z krzywymi Beziera. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|